Foto: Publicitātes attēli

Svētdien, 20. decembrī mūžībā devies leģendārās grupas "Linga" dibinātājs un līderis Gvido Linga, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz viņa ģimeni.

Kā Latvijas Radio pastāstīja Gvido Lingas brālis režisors Igors Linga, mūziķim pirms piecām dienām kļuvis slikti un viņa sieva izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību. Gvido Lingam sirds apstājusies jau ceļā uz slimnīcu, taču mediķiem pēc ilgām pūlēm izdevies viņu atgriezt šajā saulē. "Piecas dienas viņš tomēr turējās šeit, bet tad izlēma tomēr doties muzicēt uz nākamo līmeni," sarunā ar Latvijas Radio saka mūziķa brālis.

Viens no pirmajiem plaši pazīstamajiem Latvijas pankiem un Atmodas laika rokmūziķis Gvido Linga vispirms bija zināms kā grupas "Linga" solists (iepriekš spēlējis grupas "Zig Zag" un "Ārprāc"), taču viņš piedalījies arī citos muzikālos projektos. Ilgus gadus Gvido Linga bija Latvijas Radio 2 ētera balss (2001-2019), piedalījies projektos LNT Mūzikas video, Latvijas mūzikas līga, bijis viens no Latvijas mūzikas kanāla dibinātājiem.

Kopā ar grupu "Linga" izdoti četri studijas albumi un divas labāko dziesmu izlases. Viņa dziesmas "Nāc dejot", "Krodziņš", "Šeit, šeit", "Spārni" un citas ir kļuvušas par latviešu rokmūzikas klasiku.

Šā gada februārī ar koncertu VEF Kultūras pilī Gvido Linga atzīmēja savu 50. jubileju, kas apritēja 2019. gada 16. jūnijā. Mūžībā mūziķis devās 51 gada vecumā.

"Viņš bija savas grupas sirds un dvēsele, daudzu fanu iedvesmas avots. Gvido bija visfantastiskākais tēvs diviem dēliem, visfantastiskākais vīrs un visfantastiskākais brālis. Aizdegsim sveces un uzliksim Lingas dziesmas viņu pieminot," tā par Gvido Lingu raksta viņa tuvinieki.

"26. decembrī no plkst. 11:00 līdz 16:00 publiska atvadīšanās no Gvido Lingas notiks bufetes picērijas "Ansamblis" āra nojumē, Robežu iela 38, Rīgā. Apmeklētājiem obligātas sejas un deguna aizsargmaskas un divu metru distances ievērošana un citi valstī noteiktie ierobežojumi Covid-19 izplatības ierobežošanai," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Igors Linga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!