Foto: LETA
Atvadīšanās no Dailes teātra aktiera Leona Krivāna (1938–2020) notiks piektdien, 13. novembrī, turklāt mākslinieka tuvinieki parūpējušies, lai pulcēšanās ierobežojumu laikā ikvienam viņa talanta cienītājam būtu iespēja pamāt ardievās pēdējā gaitā.

Kā savā "Facebook" profilā raksta Leona Krivāna meita Vivita Grigala, atvadu dienā aktierim būs iespēja vēl pabūt dzīves laikā nozīmīgākajās vietās.

"Brauksim gar tēva dzīvē svarīgākajām vietām. Pulksten 10 no rīta izbrauksim no mājas Dārzciema ielā, brauksim gar Tallinas ielas 40 namu, garām Jaunajai Ģertrūdes baznīcai, kurā pirms 60 gadiem viņš laulājās, pa Brīvības ielu uz Dailes teātri, pēc tam pa Bruņinieku, Valdemāra, Kluso ielu, tālāk pa Gaujas ielu uz Krematoriju. Vītolu apbedīšanas dienesta katafalks būs rotāts ar Latvijas un sēru karogu. Ikvienam ir iespēja pamāt viņam ardievas," raksta aktiera meita.

Plašākas atvadas ģimene vēlas sarīkot, kad beigsies valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi. "Tad kopā ar Dailes teātri varēsim dot pienācīgu godu, atvadīties un guldīt urnu zemes klēpī, Krivānu ģimenes kapvietā 1. Meža kapos," raksta Grigala.

Jau ziņots, ka tautā mīlētais Dailes teātra aktieris Leons Krivāns mūžībā devās šā gada 7. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!