Foto: LETA

26. februāra rītā tika saņemta skumja ziņa, ka mūžībā aizgājis aktieris, režisors, uzņēmējs un kādreizējais Latvijas Nacionalās operas vadītājs Andrejs Žagars (1958–2019). Mākslinieks, kurš bija pazīstams ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski, miris 60 gadu vecumā.

Atvadīšanās no Andreja Žagara pirmdien, 4. martā pulksten 13.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē.

"Līderis, vizionārs, cilvēks, kas spēja ieraudzīt talantus un palīdzēja viņiem augt un attīstīties. Elīna Garanča, Kristīne Opolais, Andris Nelsons, Marina Rebeka, Maija Kovaļevska, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš u.c. Viņa karjeras lidojums bija arī viņu lidojums. Viņš bija Latvijas kultūrainas dzinējspēks, kas neļāva samierināties ar esošo. Viņa latiņai nebija griestu, jo izcilībai nav rāmējuma. Viņš bija prasīgs un nepiedeva pussoļus, un viņam visu vajadzēja pa īstam. Viņš varēja arī tad, kad vairs nevarēja," teikts atvadu vārdos, ko raksta ģimene, Andreja Žagara kultūras un attīstības fonds un draugi.

Sēras un līdzjūtību par skumjo ziņu ar sociālo tīklu starpniecību paudušas gan valsts augstākās amatpersonas un Kultūras ministrija, kā arī daudzi radošo jomu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!