Foto: Publicitātes foto
Britu aktieris Endrū Džeks, kurš tēlojis un ierunājis lomas "Zvaigžņu karu" filmās, ir miris no jaunā koronavīrusa slimības Covid-19, trešdien , 1. aprīlī, paziņoja viņa reklāmaģents.

76 gadus vecais aktieris, kurš strādāja galvenokārt par aktieru balss, akcentu un dialektu skolotāju, nomira otrdien slimnīcā Sari grāfistē Lielbritānijā, teikts viņa reklāmaģenta Džila Makalova paziņojumā.

"Endrū dzīvoja vienā no vecākajām peldošajām mājām Temzas upē, viņš bija kvēli neatkarīgs, bet traki mīlēja savu sievu, kas arī ir dialektu skolotāja," sacīja Makalovs.

"Endrū Džekam pirms divām dienām diagnosticēja koronavīrusu. Viņš necieta no sāpēm un mierīgi aizgāja, zinot, ka visa viņa ģimene ir ar viņu," sociālajos medijos ierakstīja viņa sieva Gabriela Rodžersa, kura atrodas karantīnā Austrālijā.

Džeks ir tēlojis starpgalaktiskās Pretošanās kustības majoru (vēlāk ģenerāli) Keljuenu Īmetu filmās "Zvaigžņu kari: Pēdējie džedi" un "Zvaigžņu kari: Spēks mostas", kā arī ierunājis Moloha lomu filmā "Hans Solo: Zvaigžņu karu stāsts".

Viņš kā balss, akcentu un dialektu skolotājs kopš 1982. gada ir strādājis pie vairāk nekā 80 filmām, sadarbojoties ar vairāk nekā 200 aktieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!