Foto: DELFI

Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā Par izcilu sniegumu izvirzīta akordeoniste Ksenija Sidorova. Viņa LMB izvirzīta par solo Erki Svena Tīra opusa "Prophecy" atskaņojumā 31. maijā Lielajā ģildē (ar "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Normundu Šnē) un par solokoncertu 23. novembrī Spīķeru koncertzālē.

Ksenija Sidorova patlaban ir karjeras plaukumā un pēc spoži pabeigtām studijām Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā iekaro Eiropas festivālus un koncertzāles, kā arī iepriecina ar koncertiem Latvijā, atkal un atkal atgādinot, ka akordeons ir tikpat pilntiesīgs filharmonisks koncertinstruments kā klavieres vai vijole un, prasmīgi rīkojoties, ar to var rādīt debesu brīnumus.

Ksenijas repertuārs ir plašs - no baroka un klasicisma līdz mūsdienām. Ksenijas spēja sarunāties ar savu instrumentu ir tikpat plašas. Pirkstus zibinot pār melnbaltajiem taustiņiem un smalki niansēti darbinot plēšas, jaunā mūziķe veda mūs maģijas pasaulē ar Erki Svena Tīra opusu "Prophecy" un elpu aizraujošā ceļojumā ar savu daudzveidīgo soloprogrammu Spīķeros.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" līdz 18. februārim norisinās Lielās mūzikas balvas 2012 publikas balsojums, par savu simpātiju var nobalsot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!