Foto: DELFI

Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā Par izcilu sniegumu izvirzīta dziedātāja Marina Rebeka. Viņa nominēta par solokoncertiem 15. janvārī Lielajā ģildē (ar LNSO un diriģentu Modestu Pitrenu) un 28. septembrī Latvijas Nacionālajā operā (ar LNO simfonisko orķestri un diriģentu Modestu Pitrenu), kā arī par Lučijas lomu Gaetāno Doniceti operas "Lucia di Lammermoor" iestudējumā LNO.

Marina Rebeka ir viena no tām dziedātājām, kas apliecina Latvijas augsto starptautisko vokālo statusu - angažementi Ņujorkas Metropoles opernamā, Čikāgas Liriskajā operā, Vīnes Valsts operā, Cīrihes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Berlīnes Vācu operā, Londonas Covent Garden, Zalcburgas festivālā, Rosīni festivālā Pezāro; koncerti Romas Auditorium, Milānas La Scala, Prāgas Dvoržāka zālē un citviet.

Nominēšana Lielajai mūzikas balvai ir liecinājums Marinas Rebekas prasmei izcelt savus lieliskos trumpjus - labu skolu, māku izvēlēties balsij atbilstošu repertuāru, dziedājuma vieglumu un dabiskumu bez primadonnas žilbuma. Marinas Rebekas priekšnesumi priecē ar patīkamu personības starojumu un skatuvisko šarmu.

Jau ziņots, ka portālā "Delfi" līdz 18. februārim norisinās Lielās mūzikas balvas 2012 publikas balsojums, par savu simpātiju var nobalsot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!