Foto: Publicitātes attēli

Pēc Lielās mūzikas balvas ceremonijas, 20. un 21. februārī pirmo reizi Latvijā notiks Baltijas un Ziemeļvalstu klasiskās mūzikas producentu, festivālu un koncertzāļu vadītāju forums "Classical Nordic-Baltic 2013", kas pulcēs klasiskās mūzikas profesionāļus no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Islandes, portālu "Delfi" informē konferences organizatori VSIA "Latvijas Koncerti".

Foruma ietvaros 20. un 21. februārī notiks klasiskās mūzikas profesionāļu konference, kurā tiks pārrunāti reģionālās sadarbības, kā arī citi klasiskās mūzikas nozarei aktuāli jautājumi, un jauno mūziķu priekšnesumi.

Forumu 20. februārī plkst. 10.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas zālē atklās Latvijas Republikas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, savukārt paneļdiskusijā "Baltijas un Ziemeļjūras valstu reģiona identitāte un intereses klasiskajā mūzikā" piedalīsies trombonists un diriģents Kristians Lindbergs, Zviedrijas festivālu asociācijas viceprezidents Peters Pontvīks, Islandes festivāla "Reykholt" radošā direktore Steinuna Birna Ragnārsdotira, Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā vadītājs Imants Gross un "Latvijas Koncertu" direktors Guntars Ķirsis.

Savukārt plkst. 12:00 par zviedru popmūzikas industrijas panākumu atslēgu un savu redzējumu par klasiskās mūzikas nozari atklās Starptautiskā Mūzikas menedžeru foruma uzraudzības padomes loceklis, "The Cardigans", "Ace of Base" un "Europe" menedžeris – Petri Lundēns.

"Latvijas Koncertu" direktors Guntars Ķirsis uzsver: "Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mūzikas profesionāļu tikšanās nav nejauša sakritība, bet gan pamatota un nepieciešama rīcība. Mēs aizvien vairāk runājam par sadarbību šī reģiona kontekstā, par ko liecina arī nesen nodibinātā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu festivālu asociācija. Mēs dzīvojam sadarbības un kopīgu vērtību meklējumu laikmetā. Mēs izjūtam nepieciešamību sadarboties pasaules un Eiropas mērogā, bet nereti nepietiekamu uzmanību pievēršam sadarbībai ar tuvākajiem kaimiņiem. Šī konference ir tikai sākums ģeogrāfiski un emocionāli pamatotai profesionālajai sadarbībai, kas ne vien ļaus iepazīt reģiona valstu kultūru un tradīciju daudzveidību, bet arī veicinās jaunu nozīmīgu projektu īstenošanu."

Foruma "Classical Nordic-Baltic 2013" ietvaros 20. un 21. februārī notiks četras paneļdiskusijas un koncertskate jeb showcase, kur jaunajiem un talantīgajiem reģiona mūziķiem būs iespēja sevi prezentēt festivālu, koncertzāļu un aģentūru vadītājiem. Iepriekš akreditējoties, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un citi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt foruma paneļdiskusijas un mākslinieku priekšnesumus. Foruma programma pielikumā.

"Classical Nordic-Baltic 2013" organizē VSIA "Latvijas Koncerti" ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Ziemeļu Ministru padomes, Dānijas Kultūras institūta, Valsts Kultūrkapitāla fonda un SIA "PRIKE Latvija" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!