Foto: Publicitātes foto

Latvijas Literatūras gada balvas 2013 pretendents kategorijā "Labākais Latvijas autora darbs bērniem": Luīze Pastore par grāmatu "Maskačkas stāsts" ("Neputns").

Autore ne tikai studējusi Latvijas Kultūras akadēmijā, bet arī tuvu iepazinusi savu vidi. Šī ir Luīzes Pastores otrā grāmata bērniem.

Jānis Vādons: "Atpazīstama vide, spraigs saturs un dzīva valoda, vienlaikus nepaliekot izdabājošā virspusējībā, bet vedinot pat pazīstamo ieraudzīt atšķirīgos toņos – tās ir kvalitātes, kas šo grāmatu padara par interesantu un vērtīgu. Autors, šķiet, var būt pārlaimīgs, kad redz bērnus kāri un aizrautīgi aprijam lappusi pēc lappuses."

Ronalds Briedis: "Kad lasi Luīzes Pastores "Maskačkas stāstu", dzīvais un krāsainais autores stils un pārliecība, ka mazais lasītājs tiek uztverts visnotaļ nopietni un kā līdzvērtīgs sarunbiedrs, uzbur estētisku baudījumu, kas mijas ar nostalģiskām izjūtām un vieglām skumjām. Cik ļoti ko šādu būtu gribējies lasīt savā bērnībā!"

Ieva Lešinska: "Luīze Pastore "Maskačkas stāstu" rakstījusi auditorijai, kas Latvijā šķiet visvairāk apdalīta – vecāko pamatskolas klašu bērniem. Tas ir sižetiski aizraujošs, raksturu ziņā fascinējošs stāsts, kur netrūkst nedz fantāzijas, nedz arī reālistisku mūsdienu Rīgas nomales vides un sadzīves aprakstu. Lieliska iztēle, bet nekas nav izdomāts vai sagudrots. Vislabākā rekomendācija – bērniem patīk!"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!