Foto: Publicitātes foto
Šī gada 27. martā kļūs zināmi Latvijas Literatūras gada balvas 2011 (LALIGABA) nominanti, kā arī mūža balvas ieguvējs, portālu "Delfi" informē balvas pasniegāšanas ceremonijas organizatori

Pretendenti šogad izvirzīti četrās nominācijās: labākais dzejas krājums; labākais prozas darbs; labākais tulkojums latviešu valodā un spilgtākā debija.

Papildus nominantiem ekspertu komisija nosauks arī piecus literāros darbus, kas nominēti speciālbalvām kā īpaši notikumi Latvijas rakstniecībā 2011.gadā.

Laureāts katrā no nominācijām tiks pasludināts un apbalvots 2012.gada 26.aprīlī plkst. 18.00. balvu pasniegšanas ceremonijā Rīgas Mākslas telpā. Balvas pasniegšanas pasākumā tiks sveikti speciālbalvu un Mūža balvas ieguvējs. Ieeja pasākumā ar ielūgumiem.

Izvērtējot 2011.gada literāro veikumu, Latvijas literatūras gada balvas 2011 ekspertu komisijā strādāja Pauls Bankovskis, Lita Silova, Andra Konste, Ronalds Briedis, Anda Baklāne, Guntis Berelis, Liāna Langa, Dace Rukšāne - Ščipčinska. Par Latvijas literatūras gada balvas norisi gādā Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Literatūras centrs.

Vairāk informācijas par katru nominantu, speciālbalvām un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātem no 27.marta būs pieejama mājas lapā www.laligaba.lv un no aprīļa vidus ziņu portāla www.delfi.lv Latvijas literatūras gada balvas sadaļā.

Aprīļa laikā LALIGABA nominētās grāmatas lasīšanai uz vietas būs pieejamas Birojnīcā, Berga bazārā, kā arī Vīna Studijā Elizabetes ielā 10 un Stabu ielā 30. Grāmatas būs nopērkamas "Jānis Roze", "Valters un Rapa" un citās grāmatnīcās.

Šī gada 13.aprīlī plkst.18.00. Kalnciema kvartālā, Kalnciema ielā 35 varēsiet dzirdēt nominēto prozas un tulkojumu darbu lasījumus, bet 18.aprīlī plkst.18.00. Vīna Studijā, Elizabetes ielā 10 būs dzirdama nominēto dzejas darbu lasījumi autoru izpildījumā. (Ieeja lasījumos, iepriekš piesakoties elektroniski laligaba@gmail.com.)

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā. 2001.gadā tika aizsākta tradīcija ik gadu izvērtēt literāro veikumu un piešķirt balvas literatūrā, kas uzskatāmas par profesionālāko novērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā.

Pagājušājā gadā par labāko oriģinālliteratūras darbu tika atzīts Liānas Langas dzejas krājums "Vilkogas" , par spilgtāko debiju – Osvalda Zebra "Brīvība tīklos", par labāko tulkojumu Māras Poļakovas - Sūzena Klārka "Džonatans Streindžs un misters Norels", bet par mūža ieguldījumu tika godināts Knuts Skujenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!