Brīvbiļešu izloze uz "Placebo" koncertu ir beigusies. Katru dienu tika izlozēts viens spēles dalībnieks, kurš savā īpašumā ieguva divas koncerta brīvbiļetes.
Laimīgās biļetes ieguva:
Inese Vanaga, Artūrs Krauklis, Aivars Avotiņš, Karīna Voļska
un
Agita Blekte
.

Rīgā, Ķīpsalas hallē 9. augustā plānotais koncerts būs grupas vienīgais koncerts Baltijā, kas iekļauts "Placebo" koncertturnejā "Black Market Music Tour".

"Placebo" ir viena no neparastākajām mūsdienu rokmūzikas grupām. Tai ir raksturīga divdomība un apmulsums, tā izaicina stereotipiskos priekšstatus par identitāti un dzimumu.

Ja šo grupu būtu jāsalīdzina ar citām rokzvaigznēm, tad tās varētu būt Igijs Pops, Lū Rīds un Deivids Bovijs, kuri paši ir saskārušies ar bīstamu neskaidrību savā identitātē. "Placebo" sastāvā ir trīs mūziķi - grupas līderis amerikānis Braians Molko (vokāls, ģitāra), zviedrs Stefans Olsdāls (bass, ģitāra, taustiņinstrumenti) un anglis Stīvs Hjūits (bungas). Molko un Olsdāls ir pazīstami kopš agrīnām kopīgām skolas gaitām Luksemburgā.

"Placebo" pirmais singls bija "Bruise Pristine", un to 1995.gadā izdeva indie mūzikas kompānija "Fierce Panda". Grupa daudz koncertēja klubos, lai gūtu popularitāti, un gada beigās guva pirmos lielākos panākumus, kad tās singls "Come Home", kuru izdeva kompānija "Deceptive", iekļuva trešajā vietā indie hitparādē.

1996.gadā "Placebo" parakstīja līgumu ar "Hut Recordings". Aptuveni tajā pašā laikā grupas demoieraksti nonāca pie Deivida Bovija, uz kuru tie atstāja dziļu iespaidu un viņš "Placebo" uzaicināja kļūt par viņa iesildošo grupu vairākos koncertos Eiropā.

"Placebo" savu pirmo albumu ierakstīja Dublinā 1996.gada pavasarī. Visas 10 dziesmas galvenokārt bija par seksu. Diskā tika iekļautas arī "Bruize Pristine" un "Come Home" jaunas versijas, kā arī "Hang On To Your IQ", kas radusies grupas pirmajās demo sesijās. Debijas albums, kas tā arī saucās - "Placebo" - iznāca 1996.gada vasarā un ieguva zeltu.

1997.gada janvārī no šā diska tika izlaists singls "Nancy Boy", kas iekļuva Lielbritānijas hitparādes pirmajā vietā. Tajā pašā mēnesī "Placebo" kā īpašie viesi uzstājās Deivida Bovija 50.dzimšanas dienas koncertā "Madison Square Garden" Ņujorkā.

1997.gadā grupai bija sava turneja un kā īpašie viesi tā uzstājās U2 koncertos. Grupas dalībnieki arī tika uzaicināti piedalīties slavenajā filmā "Velvet Goldmine", kas iznāca uz ekrāniem 1998.gada vasarā un kurā tēloja arī Evans Makgregors.

Pēc filmas parādīšanās uz ekrāniem iznāca arī grupas otrais albums "Without You I'm Nothing", kurā ir tādi hiti kā "Pure Morning", "You Don't Care About Us", "Every You Every Me". Savukārt 2000.gadā nāca klajā "Placebo" trešais disks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!