Foto: Publicitātes foto
"Laimīgās Mākslas muzejā" 30. oktobrī, 6. un 27. novembrī 19:00 tiks izrādīta buto izrāde "nakts svētās dejas". Portāls "Delfi" sadarbībā ar izrādes veidotājiem aicināja piedalīties konkursā un apmeklēt izrādi.

Konkurss portālā "Delfi" norisinājās no 13. līdz 20. oktobrim (12:00). Divi uzvarētāji, kurus noskaidrojām izlozē, balvā saņems pa diviem ielūgumiem uz izrādi 6.novembrī, bet viens uzvarētājs – uz izrādi 27.novembrī.

Uz izrādi 6.novembrī ielūgumus laimēja:
Andžejs Leons L. (irina...@one.lv),
Marija (mari...m@delfi.lv).

Uz izrādi 27.novembrī ielūgumus laimēja Jorens (jor...50@inbox.lv).

Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanu. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Izrādes "nakts svētās dejas" izveidē piedalās buto horegrāfs no Japānas Ken Mai, harizmātiskā lietuviešu multimāksliniece Skaidra Jančaite, buto un kustību māksliniece Simona Orinska, mākslinieks un režisors Modris Tenisons, performances mākslinieks Artis Gulbis, video māksliniece Gita Straustiņa, dizaineri Aigars Lenkēvičs un Ērika Māldere, kā arī citi mākslinieki.

Biļetes uz izrādi var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs vai internetā. Vietu skaits ir ierobežots. Biļetes izrādes norises vietā muzejā iegādāties nevarēs.

Konkursa atbildes:

1. Kas ir buto
japāņu avangarda deja.

2. Buto dibinātājs Tatsumi Hidžikata ir teicis:
"buto ir dzimis no dubļiem un asinīm".

3. Latvijā ar buto jau vairākus gadus nodarbojas māksliniece Simona Orinska un viņas vadītā Buto studija. "nakts svētās dejas" ir jau otrā Orinskas buto izrāde. Pirmais bija konceptuālais darbs "ceļu galos plīv acis", kura pirmizrāde notika:
2008.gadā.

4. Izrādes "nakts svētās dejas" iedvesmas avots un pamatmotīvs ir:
dzejnieka Kikaku Takarai haika.

5. Vietu, kur notiks izrādes, pazīst arī kā:
Pinakotēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!