Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri (ĢIT) aicināja piedalīties konkursā un apmeklēt ĢIT izrādi "Svētceļnieks" Ģertrūdes ielas teātrī svētdien, 3. oktobrī plkst. 19:00.

Ekspreskonkurss norisinājās no 28.septembra līdz 1.oktobrim (10:00). Balvā ĢIT dāvās pa ielūgumam divām personām uz izrādi 3.oktobrī.

Tā kā uz pirmo jautājumu "Kāds priekšmets vizuāli izrādē "Svētceļnieks" veic galvenā varoņa ceļojumu?" saņēmām tikai vienu pareizu atbildi, balvu ieguvusi Sanita (sanita.bak...@gmail.com). Otro uzvarētāju noskaidrojām, izlozējot starp visiem pārējiem, kuri atbildēja uz jautājumiem. Otra konkursa uzvarētāja ir Elīna (el.....a@mail.ru). Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājām, lai informētu par ielūgumu saņemšanas kārtību. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

ĢIT aicina apmeklēt izrādi "Svētceļnieks" arī 1. un 2. oktobrī plkst. 19:00, bet 3. oktobrī plkst. 14:00 un 19:00.

"Svētceļnieks" ir stāsts par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu uz patiesību. Atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums. Tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Iespējams, tieši Svētceļnieka dzīvesstāsts palīdzēs mums rast sevī spēku un pārliecību, lai dotos pretī nezināmajam.

Dziesma no izrādes

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Svetcelnieks.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Svētceļnieka" radošā komanda aicina skatītājus uzdrošināties un doties līdzi viņiem ceļā, lai iepazītu pašiem sevi. Izrādi veidojis jaunais režisors Kārlis Krūmiņš ar domubiedriem Valteru Sīli, Arti Drozdovu, Juri Joneli un Kasparu Aniņu.

Luga "Svētceļnieks" ir Somijas mākslinieku apvienības "Houkka Bros" (tulkojumā - Ģeķu brāļi) kopdarbs, kas tapis 2005. gadā radošā mēģinājumu procesā režisora Kristiana Smedsa dzīvojamajā istabā. Tā veidota pēc nezināma 19. gs. krievu autora pareizticīgo leģendas "Svētceļnieka ceļš" motīviem. Lugas tulkojumu veikusi tulkotāja un teātra zinātniece Ilze Matisone.

1. Kāds priekšmets vizuāli izrādē "Svētceļnieks" veic galvenā varoņa ceļojumu?

trollīša Mumina tētis.

2. Kādus instrumentus aktieri spēlē izrādē?

akordeonu, ģitāru, basģitāru.

3. Kas ir puds?

masas mērvienība, ekvivalents 16,38 kg.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!