Foto: Shutterstock
Portāls "Delfi" sadarbībā ar festivāla "Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2011" rīkotājiem aicināja piedalīties otrajā konkursā un apmeklēt festivāla koncertus no 3. līdz 17. martam.

Festivāla "Latvijas jaunās mūzikas dienas 2011" tiks atklāts ar koncertu "Es nāku no tālas zemes" 3. martā plkst. 19:00 teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī un 4. martā plkst. 19:00 LU aulā. Kopumā festivāla laikā izskanēs 10 koncerti.

Otrais "Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2011" "Laimes akas" konkurss portālā "Delfi" norisinās paralēli pirmajam - no 21. līdz 28. februārim (17:00). Konkursa noslēgumā izlozējām trīs uzvarētājus, kuriem festivāla rīkotāji dāvās pa diviem ielūgumiem uz koncertu "Amerskicējumi" svētdien, 6. martā plkst. 19:00 Rīgas latviešu biedrības nama Zelta zālē.

Konkursā balvas laimēja:

Zigurds (zig...s@yahoo.com),
Vija J. (vi...an@inbox.lv),
Elena (elen...laja@inbox.lv).

Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanu. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls Latvijas Jaunās mūzikas dienas ir ieņēmis stabilu un nozīmīgu vietu Latvijas koncertdzīvē, ikkatra gada marta mēnesī koncentrēti atklājot dažādu paaudžu aktīvo latviešu komponistu jaunāko mūziku dažādos žanros.

Plašāka informācija Latvijas Komponistu savienības mājas lapā. Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

$quiz_address = "janis.kalve@delfi.lv"; $subject = "amerskane: $A-$B-$C-$D-$E "; include "$includes_dir/articleincludes/formstart.inc"; ?>

Konkursa atbildes:

1. Festivāls koncertā "Amerskicējumi" piedāvā komponistes Selgas Mences pasaules pirmatskaņojumu. Kā saucas jaundarbs?
Maldugunis

2. Pasaules pirmatskaņojumu koncertā "Amerskicējumi" piedzīvos arī Pētera Plakida jaundarbs "Ēnu deja". Kuri no minētajiem instrumentiem tiek izmantoti skaņdarb?
klavieres un flauta

3. Kurš no minētajiem komponistiem ir 1974. gadā sarakstītā skaņdarba klavierēm un flautai "Variācijas par Frensisa Le tēmu" autors?
Imants Zemzaris

4. "Amerskicējumi" prezentē divus Gundara Pones skaņdarbus "Grand Duo Funebre" un "Old Friends". Kurš no minētajiem mūzikas instrumentiem nav iekļauts atskaņojumā?
saksofons

5. Kurā gadā komponists Gundaris Pone saraksta kameropusu stīgu kvartetam Old friends?
1983.

include "$includes_dir/articleincludes/formend.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!