Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Latvijas Koncertiem" aicināja piedalīties konkursā par Drēzdenes galma mūzikai veltīto XVI Starptautiskā senās mūzikas festivāla koncertu, kas norisināsies 10.jūlijā 18:00 Rundāles pils Zelta zālē.

Kā ziņots, Senās mūzikas festivāls šogad norisināsies no 7. līdz 10.jūlijam Rīgā un Rundālē. Ar festivāla programmu var iepazīties Delfi afišā un festivāla mājas lapā.

Konkurss portālā "Delfi" norisinājās no 15. līdz 22.jūnijam (12:00). Konkursam noslēdzoties, izlozē noskaidrojām divus uzvarētājus, kuriem "Latvijas Koncerti" dāvās pa ielūgumam divām personām uz koncertu 10. jūlijā 18:00.

Ielūgumus laimēja Inga N. (ingo...@inbox.lv) un Zigurds (zigur...@yahoo.com). Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanas kārtību. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Konkursa atbildes:

1. Augusta II laikā Drēzdene bija mūzikai izcili labvēlīga pilsēta. Tajā pašā laikā valdnieks ieguva iesauku "Stiprais", jo…
varēja ar rokām pārlauzt pakavu

2. Vivaldi nekad nav apmeklējis Drēzdeni, taču…
viņš veltīja Drēzdenes galma orķestrim un konkrētiem mūziķiem skaņdarbus.

3. Pirms komponists Jans Dismass Zelenka kļuva par Drēzdenes galma orķestra kapelmeistara palīgu un galma baznīcas mūzikas komponistu viņš bija uzaicināts uz Drēzdeni kā mūziķis -:
violones (mūsdienu kontrabasa priekšteča) spēles meistars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!