Foto: Publicitātes foto
Noslēdzies portāla "Delfi" un Latvijas Leļļu teātra kopīgi veidotais konkurss par jaunāko Leļļu teātra iestudējumu "Neaiztiec mani!", uzvarētājiem dodot iespēju apmeklēt pirmizrādi 16. martā.

Konkurss norisinājās no 8. līdz 14. martam, kas tika apkoptas atbildes uz izlozēti trīs pareizo variantu autori, kuri saņems ielūgumus uz pirmizrādi. Ar uzvarētājiem par balvas saņemšanas kārtību sazināsies Leļļu teātra pārstāvji.

Konkursa uzvarētāji:

Inese inesuks18@..........lv

Olafs olafsdee@..........lv

Lelde Lapiņa lelde.lapina@.........lv

Jau ziņots, ka 16. martā Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Ivara Lūša provokatīvā drāma "Neaiztiec mani!", kas adresēta jauniešiem no 16 gadu vecuma. Lai gan izrāde iekļauta Leļļu teātra repertuārā, tajā... leļļu nebūs.

Iestudējuma "Neaiztiec mani!" pamatā - jaunās rakstnieces Elzas Apkalnes luga, kuru autore uzrakstījusi 17 gadu vecumā. Tajā fiksēta padsmitgadīgas meitenes dzīve, sniedzot ieskatu mūsdienu jaunieša izjūtās: te ir gan mūžīgā nesaprašanās ar vecākiem, gan protests pret pieaugušo pasauli - tās liekulību, nežēlību un meliem.

Iestudējuma spurainā valoda, aktieru spēles stilistika, mūzika un vizuālais ietērps nojauks barjeru starp skatuvi un dzīvi, skatītājā raisot līdzpārdzīvojumu un aicinot izvērtēt attieksmi pret visdažādākajām lietām, izvairoties piedāvāt gatavu recepti, kā pareizi dzīvot.

Pareizās atbildes:

1. Kā sauc Elzas Apkalnes lugu, kas ir izrādes "Neaiztiec mani!" pamatā?
"Korinte"

2. Kura no režisora Ivara Lūša izrādēm ieguvusi "Spēlmaņu nakts" balvu kā labākā izrāde bērniem un jauniešiem?
"Miskastes bērns"

3. Cik garš laika sprīdis Meitenes dzīvē atainots izrādē "Neaiztiec mani!"?
Diennakts

4. Kurai no aktrisēm moto skan "Skaistums glābs pasauli"?
Danai Lācei

5. Kā sauc rokgrupu, kurā muzicē Vīrieša lomas atveidotājs Valdis Vanags?
"Septiņi dēli"

6. Kurš no aktieriem (aktrisēm), kas piedalās izrādē "Neaiztiec mani!", apveltīts (apveltīta) ar dabas dotu šūšanas talantu un tērpus darina sev pats (pati)?
Dana Lāce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!