Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri aicināja piedalīties konkursā un laimēt biļetes uz pusaudžiem domāto izrādi "Pavasara atmoda", kas notiks 17. maijā plkst. 18.30 Leļļu teātra Lielajā zālē.

Uzvarētāji - Sandra (e-pasts: s.anf...@inbox.lv) un Oskars (e-pasts: ozz...@inbox.lv). Katrs no viņiem saņems ielūgumu divām personām.

Neskatoties uz to, ka luga tapusi 1901. gadā, izrāde būs aktuāls stāsts pusaudžiem un viņu vecākiem par pasaules un sevis izzināšanu, sevis un līdzcilvēku iepazīšanu. Pavasaris ir laiks, kad mostas daba, līdz ar to arī cilvēks- izrādes galvenie varoņi ir tīņu vecumā- savā "dzīves pavasarī", kad viņi atplaukst, viņos mostas dziņas, kas varbūt vakar vēl bija svešas. Izrādē vieglā un rotaļīgā formā tiks runāts par seksualitāti, kura, ja reizēm netiek laicīgi apzināta, var izvērsties diezgan postošās lietās. Tāpat tiks akcentētas jauniešu un vecāku sasvstarpējās attiecības, atklātības un uzticēšanās nozīme.

Režisora Ivara Lūša veidotais iestudējums šajā sezonā būs skatāms 17.maijā (pirmizrāde) un pēc tam tikai teātra jaunajā sezonā – no septembra.

Pareizās atbildes:

1. Cik izrādes līdz šim (neskaitot "Pavasara atmodu") Latvijas Leļļu teātrī iestudējis režisors Ivars Lūsis?

1

2. Kā sauc dramaturgu, kurš sarakstījis lugu "Pavasara atmoda"?

Franks Vēdekinds;

3. Kas ir iestudējuma mūzikas autors?

Silvestrs Zemgals;

4. Kāds ir šīs izrādes skatītāju vecuma ierobežojums?


No 14 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!