Foto: Publicitātes foto

No 14. līdz 19. decembrim kinoteātrī "Splendid Palace" norisināsies Eiropas Parlamenta LUX filmu dienas, kuru ietvaros ikvienam interesentam bez maksas būs iespējams noskatīties trīs izcilas Eiropas kinorežisoru filmas. Gaidot šo notikumu, portāls "Delfi" aicināja piedalīties konkursā un, pareizi atbildot uz pieciem jautājumiem, laimēt balvas no Eiropas Parlamenta.

Konkurss ir noslēdzies un seši laimīgie, kuri savā īpašumā iegūst lietusargu, ir:
Keitija (e-pasts: kei.....ina@inbox.lv);
Dace (e-pasts: da.....75@inbox.lv);
Elga (e-pasts: el....t@inbox.lv);
Gvido Raivo (e-pasts: ban......2@inbox.lv);
Sanita (e-pasts: ss........n@inbox.lv);
Linda (e-pasts: lit.....nar@yahoo.com).

Savukārt, laimīgais, kurš savā īpašumā iegūst gan lietussargu, gan grāmatu par kino:
Mārīte (e-pasts: 4m........ss@gmail.com).

Visi septiņi uzvarētāji savā īpašumā iegūst arī divas biļetes uz kādu no šīm trīs izcilajām Eiropas kinorežisoru filmām.

Atgādinām, ka joprojām arī pārējiem interesentiem vēl ir iespējams pieteikties uz filmām, rakstot uz e-pastu: epriga@europarl.europa.eu un norādot filmu un datumu, kad to vēlaties noskatīties. Vietu skaits ierobežots!

Redakcija ar konkursa uzvarētājiem sazināsies personīgi.

Paldies visiem, kas piedalījās!

Pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem:

1. Kuru reizi Eiropas Parlaments piešķirs LUX balvu?

  • Astoto.

2. LUX balvas statueti veidojusi beļģu māksliniece Jocelyne Coster. No kāda tēla  iedvesmojoties, viņa to veidojusi?

  • Bābeles torņa;

3. Kas izvēlas uzvarētāju no filmām finālistēm?

  • Eiropas Parlamenta deputāti;

4. Kura no LUX kino balvas laureātēm ir bijusi nominēta arī prestižajai Amerikas kinoakadēmijas balvai "Oskars", kā labākā ārzemju filma?

  • "Pārrautais aplis" (Beļģija Nīderlande);

5. Kura no šī gada LUX balvas finālistēm ir nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai?

  • "IDA" (Polija, Dānija);

Par LUX filmu dienām:

Šogad kino dienās tiks demonstrēta franču režisores Céline Sciamma "Meiteņu Banda" (2014), Paweł Pawlikowski poļu un dāņu kopražojuma filma "Ida" (2013) un slovēņu režisora Rok Biček debijas filma "Klases Ienaidnieks" (2013). Šajās filmās aplūkotā tematika ir mums visiem pazīstama - tā atgādina mums par cilvēkiem, vietām, mūsu dzīves notikumiem un brīžiem. Lai gan to ainava ir ļoti daudzveidīga, taču tās apvieno jaunība kā vadošā tēma.

LUX filmu dienas ir LUX balvas oficiālajā konkursā izvēlētu trīs filmu izrādīšana visās 28 Eiropas Savienības valstīs. LUX filmu dienas ir kļuvušas par visas Eiropas kinomīļu tradīciju, un arī Latvijas skatītājiem ir lieliska iespēja decembrī nedēļas garumā gūt vienreizēju kultūras pieredzi un plašu emocionālu baudījumu.

LUX balva ir 2007. gadā izveidota kino balva, kura katru gadu piešķir Eiropas Parlaments. LUX balvai ir divi galvenie mērķi - vērst uzmanību uz Eiropas sabiedrībai aktuāliem jautājumiem un atbalstīt Eiropas valstu (kop)ražojuma filmu izplatīšanu Eiropas Savienībā.

Šī gada oficiālais LUX balvas ieguvējs tiks paziņots un apbalvots 17. decembrī Eiropas Parlamentā. 

Iepriekšēja pieteikšanās uz filmām, rakstot uz e-pastu epriga@europarl.europa.eu un norādot filmu un datumu, kad to vēlaties noskatīties - vietu skaits ierobežots!



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!