Foto: DELFI
Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas Koncerti" kopīgi rīkotais konkurss par jūnijā gaidāmo "Rīgas festivālu", kurā bija iespējams laimēt ielūgumus uz festivāla atklāšanas koncertu 2. jūnijā Rīgas Domā.

Konkurss norisinājās no 25. maija līdz 1. jūnija plkst.12:00, kad izlozes kārtībā tika noskaidroti divi pareizo atbilžu autori, kuri katrs saņems divus ielūgumus uz atklāšanas koncertu. Ar uzvarētājiem pa konkursā norādīto epastu sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētāji:

Linda – lindave@...........lv

Gunta rgunta@..............lv

Svinot Pētera Vaska 65. dzimšanas dienu, "Rīgas festivāla" atklāšanas koncertam 2. jūnijā Rīgas Domā plkst.20.00 "Latvijas Koncerti" izvēlējušies pasaulslavenā Latvijas komponista skaņdarbu programmu un izcilus mūziķus. Valsts akadēmiskā kora "Latvija" un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra priekšā stāsies viens no Latvijas kaismīgākajiem diriģentiem, ievērojamais sakrālās mūzikas interprets Māris Sirmais. Skanēs Pētera Vaska monumentālā Mesa korim un orķestrim ar kanonisko liturģisko tekstu; pirmoreiz Latvijā klausīsimies pirms diviem gadiem tapušo fantāziju vijolei un orķestrim "Vox amoris" ("Mīlestības balss"), kur soliste būs Latvijas klausītāju atzinību šopavasar guvusī šarmantā Alina Pogostkina – viešņa no Vācijas; un vēl programmā iekļauts arī simfoniskais skaņdarbs "Credo" ("Es ticu"), par kuru pats komponists saka: "Es ticu, ka jebkurš sirds asinīs dzimis skaņdarbs spēj pasaulē kaut nedaudz vairāk gaismas iedegt. Es ticu garīgās vertikāles esamībai un par to vēstīšu ik skaņdarbā līdz pēdējam elpas vilcienam."

Jau ziņots, ka "Rīgas festivāls" izskanēs no 2. līdz 18. jūnijam ar krāšņu un daudzveidīgu programmu.

Pareizās atbildes:

1. "Rīgas festivāla" atklāšanas koncertā pirmo reizi Latvijā dzirdēsim Pētera Vaska:
fantāziju vijolei un orķestrim "Vox amoris";

2. "Rīgas festivāls" šogad notiks:
Pirmo reizi;

3. "Rīgas festivāla" viesi – stīgu kvartets no Sanktpēterburgas 8. jūnijā uzstāsies Melngalvju namā. Savā koncertprogrammā mūziķi ir iekļāvuši:
Šostakoviča Astoto stīgu kvartetu;

4. Spīķeru koncertzālē "Rīgas festivāla" ietvaros notiks:
A. Sakses "Pasakas par ziediem".

5. Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā Sv. Pētera baznīcā atskaņos Sergeja Rahmaņinova "Vesperes". Nosaukums "Vesperes" nozīmē:
Lūgšana visas nakts garumā;.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!