Foto: Publicitātes foto
Noslēdzies portāla "Delfi" un VSIA "Latvijas Koncerti" kopīgi rīkotais konkurss par Rīgas festivālu, kura uzvarētājs varēs doties uz festivāla atklāšanas koncertu Rīgas Domā.

Konkurss norisinājās no 26. marta līdz 10. aprīlim, kad tika apkopotas pareizās atbildes un izlozēts viens uzvarētājs, kurš saņems ielūgumu divām personām uz Pētera Vaska un Arvo Perta mūzikas koncertu Doma baznīcā. Ar uzvarētāju par balvas saņemšanas kārtību sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētāja:

Liene lienecig@..........com

Jau ziņots, ka šovasar gaidāmo Rīgas festivālu 2. jūnijā Doma baznīcā atklās divu mūsdienu mūzikas milžu – latvieša Pētera Vaska un igauņa Arvo Perta – skaņdarbu koncerts. Abu dižgaru darbus izpildīs VAK "Latvija" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Tenu Kaljustes vadībā.

Jau ziņots, ka Rīgas festivāls notiks no 2. līdz 21. jūnijam, pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko, Kristianu Lindbergu, Pīteru Eldridžu un daudzus citus.

Pareizās atbildes:

1. Kādu augstāko apbalvojumu ir saņēmis igauņu meditatīvās mūzikas ģēnijs Arvo Perts?
Francijas Goda leģiona ordeni.

2. Pētera Vaska kora mūzikas jaunākā albuma nosaukums ir......?
"Plainscapes"

3. Arvo Perts pēc kompozīcijas "Credo" pievērsās...?
renesanses polifonijas izpētei

4. Rīgas festivāla atklāšanas koncertu diriģēs pasaulē pazīstamais un pieprasītais igauņu diriģents Tenu Kaljuste. Viņš ir bijis...?
Zviedrijas Radio kora galvenais diriģents

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!