Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš 14. martā plkst. 19 Sv. Jāņa baznīcā aicina klausītājus uz cikla "Sakrālie dziedājumi" jaunāko programmu "Bahi un Reihs". Uz koncertu dosies arī divi laimīgie konkursa uzvarētāji.

Koncertā piedalīsies Ilze Reine (ērģeles) Juris Žvikovs (taustiņinstrumenti) Ivo Krūskops un Virdžīnija Laube (sitaminstrumenti). Par telpisko noskaņu rūpēsies režisors Uģis Brikmanis. Koncertā skanēs Karla Fīlipa Emanuela Baha, Johana Sebastiana Baha un Stīva Reiha mūzika.


"18. gadsimta vidū komponētā Karla Fīlipa Emanuela Baha tam laikam tik novatoriskā "Jaunā litānija", cik man zināms, būs pirmatskaņojums Rīgā. Karla tēvs Johans Sebastiana Bahs koncertā būs pārstāvēts ar divām motetēm un ērģeļmūziku Ilzes Reines izpildījumā. Bet vispārinājums šim koncertam būs Stīva Reiha Proverb – trim liriskajiem soprāniem, diviem tenoriem, ērģelēm un sitaminstrumentiem. Darbs rakstīts viduslaiku mūzikas ietekmē, par pamatu ņemot Ludviga Vidgenšteina tekstu "How small a thought it takes to fill a whole life!"," stāsta diriģents Kaspars Putniņš.

Koncertu organizē "Latvijas Koncerti". Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs, internetā un koncerta norises vietā.

Uzvarētāji:  Inga (e-pasts: inga.eze***@gmail.com) un (e-pasts: Maija mkr***@inbox.lv). Ar uzvarētājiem par biļešu saņemšanu sazināsies koncerta veidotāji.


Pareizās atbildes:

1. Kurā gadā notika pirmais cikla "Sakrālie dziedājumi" ("Canti sacri") koncerts?

2006.

2. Kurā gadā Latvijā viesojās komponists Stīvs Reihs?

2004.

3. Kurā valstī ārpus Latvijas notiks tuvākā Latvijas Radio kora uzstāšanās?

Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!