Foto: Publicitātes foto
26. maijā Latvijas Nacionālajā operā gaidāms viens no skaļākajiem pieteikumiem teātra pasaulē – unikālās vācu teātra trupas "Familie Flöz" uzveduma "Infinita" pirmizrāde Baltijas valstīs.

Sadarbībā ar izrādes veidotāju pārstāvjiem portāls "Delfi" piedāvā laimēt ielūgumus uz šo izrādi.

Konkurss noslēgsies 18. maijā, kad no visiem pareizo atbilžu iesūtītājiem tiks izlozēts viens uzvarētājs, kurš saņems divus ielūgumus uz izrādi.

Ar konkursa uzvarētāju sazināsies izrādes rīkotāju pārstāvji.

Izrādi neatkārtojamu padara fakts, ka izrādes laikā uz skatuves netiek izrunāts neviens vārds – maskās un izteiksmīgos kostīmos tērpušies aktieri dažādās emocijas un stāstu skatītājiem nodod, izmantojot kustību etīdes mūzikas pavadījumā. Izrādi kā festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" ieskaņu piedāvā Ineses Galantes fonds kā vienu no šī gada festivāla māksliniecisko žanru daudzveidības pērlēm.

Izrāde atspoguļo evolucionāros mirkļus cilvēka dzīvē: piedzimšanu, pirmos soļus un pirmos kritienus, pieaugšanu, kā arī novecošanu un dzīves beigas. Šo it kā vienkāršo, tomēr ārkārtīgi valdzinošo stāstu caurvij filozofiskas pārdomas un izsmalcināts humors par cilvēka dzīves ritumu.

Iestudējumā galvenās lomas spēlē tēli maskās, emocijas un stāstu nododot ar ķermeņa kustībām un atraktīvu ēnu spēli dziļas, valdzinošas mūzikas pavadījumā. Šis uzvedums, tāpat kā visi "Familie Flöz" radošie darbi, izceļas ar vācu mākslinieku spilgti individuālo rokrakstu, liekot skatītājiem piedzīvot krāšņu emociju gammu – no klusām, melanholiskām skumjām līdz bezrūpīgiem smiekliem.

Uzvarētājs: Henrijs (henrijs.lok....@gmail.com). Ar uzvarētāju sazināsies uzveduma rīkotāju pārstāvji.

Pareizās atbildes:

1. Kad dibināta vācu teātra trupa "Familie Flöz"?

1994;

2. Kurā pilsētā izrāde "Infinita" būs skatāma pirms Rīgas?

Karlsrūē.

3. Izrādē Infinita stāsts tiek izspēlēts:

izmantojot kustības, mūziku un aktierspēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!