Portāls "Delfi" sadarbībā ar Teātra Observatoriju aicināja piedalīties konkursā un apmeklēt izrādi "Kā kļūt slavenai".

Ļena. Serjožam tagad ir 17. Iedomājies, kāds viņš būs pēc 20 gadiem? Tikpat gara auguma un tikpat spēcīgs... Vien seja būs vēl vīrišķīgāka un apgarotāka – dzīves pieredzes skarta. Un viņa mati... Viņa kastaņkrāsas mati... Nedaudz iesirmuši. Un viņa acis – vēl dziļākas un traģiskākas... Viņš taču uz to laiku būs likteņa ne reizi vien sists. Un sejā būs lasāma ironija – lūpu kaktiņos... Un dzīves pieredze ar'.
Mamma: Tā, meit, klausies mani un iegaumē: pēc divdesmit gadiem tu būsi jauna un skaista. Eleganta, pievilcīga sieviete, nevis kompleksējoša tūļa, kāda esi pašlaik. Tāpēc ka mēs uzvarēsim visus kompleksus! Es tev to apsolu, vai nu arī neesmu māte! Un vīrieši jutīsies laimīgi, ja izdosies uzaicināt tevi uz kafiju vai pavadīt mājās. Bet viņš – viņš būs paresns, izplūdis, plikpaurains āzis. Un spēs vien nožēlojami pieglaimoties tādām sievietēm kā tu.
Ļena (zālei). Vēlāk tieši tā arī notika.

Uz ko tik mēs, meitenes, neesam gatavas, lai iekarotu mīļotā vīrieša sirdi? Kādus vien trikus neizspēlējam, lai pievērstu viņa uzmanību. Puišiem jau patīk spožas un talantīgas daiļā dzimuma pārstāves, tāpēc izrādes "Kā kļūt slavenai" galvenā varone Ļena pielaiko sev visdažādākās lomas: vingrotājas, dziedātājas un arī aktrises. Jāatzīst, ka īpašus laurus šajos lauciņos Ļenai gan gūt neizdodas, taču skolnieces aicinājums izrādās literatūra.

Negaidītu dzīves pavērsienu, veiksmju un neveiksmju stāstu, mīlas un naida izpausmju, dzirkstošā humora, kā arī gaišās nostalģijas pilni 16 gadīgās skolnieces Ļenas sacerējumi kļuvuši par pamatu slavenās Krievijas dramaturģes Jeļenas Isajevas lugai "Par manu mammu un mani", kas pārtapusi Teātra Observatorijas izrādē "Kā kļūt slavenai".

Tā kā izrāde "Kā kļūt slavenai" ir raksturojama kā vecmodīga komēdija, arī biļešu cenas ir ļoti vecmodīgas un optimistiskas. Tās var iegādāties "Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Konkurss portālā "Delfi" norisinās no 20. līdz 23.aprīlim (12:00). Noslēdzoties konkursam, izlozē noskaidrojām trīs uzvarētājus, kuri saņems pa divām biļetēm uz izrādi 28.aprīlī 19:00. Konkursā biļetes laimēja:
Inese B. (inese.blei...@ri....lv),
Edgars E. (ches...@inbox.lv),
Kristaps (k.bber...@inbox.lv).

Portāls "Delfi" sazināsies ar uzvarētājiem, lai informētu par balvu saņemšanas kārtību. Paldies visiem, kas piedalījās konkursā!

Teātra Observatorijas izrādes DELFI afišā!

Konkursa atbildes:

1. Kas atveido galvenās varones Ļenkas lomu izrādē "Kā kļūt slavenai?"
Maija Doveika

2. Par ko sapņo kļūt galvenā varone Ļenka?
par dziedātāju, vingrotāju, aktrisi

3. Kurš no Teātra Observatorijas aktieriem atveido mātes lomu izrādē "Kā kļūt slavenai"?
Andris Bulis

4. Kura Raimonda Paula dziesma tiek atskaņota izrādē "Kā kļūt slavenai"?
Par pēdējo lapu

5. Kāda veida teātris ir Teātra Observatorija?
Autorteātris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!