Foto: Publicitātes foto
Noslēdzies portāla "Delfi" un Ģertrūdes ielas teātra kopīgi rīkotais zibenskonkurss par jaunāko teātra iestudējumu "Bez vadiem", ko šajā sezonā pēdējo reizi varēs noskatīties 10. un 13. jūnijā.

Konkurss norisinājās no 8. jūnija līdz 13. jūnija plkst.12:00. Uzvarētājs balvā saņems ielūgumu divām personām uz 13. jūnija izrādi. Izrādes sākums plkst.20:00. Ar konkursa uzvarētāju pa norādīto epastu sazināsies portāla "Delfi" redakcija.

Konkursa uzvarētājs:

Liene - liene.puzule@.............de

Eksperimentāli instrumentālais Valērija Olehno dejas iestudējums "Bez vadiem" pirmizrādi piedzīvoja maija vidū.

Tā vēsta par trim domubiedriem, kas meklē un risina savas savstarpējās attiecības, cīnās ar vientulību un mēģina piespēlēt viens otram. Šai izrādei nav sākuma un beigu punkta, jo darba pamatā ir pārdomas, emocijas un sajūtas, kas dzīvē nemitīgi mēdz atkārtoties.

Izrāde "Bez vadiem" ir liels izaicinājums pašiem dejotājiem, kas dzīvajā spēlē dažādus mūzikas instrumentus. Spēlējot kādu mūzikas instrumentu, ir jātur ritms, jāklausās, jādomā, jāseko notīm un skaļumam. Tiklīdz mēs pieliekam klāt kustību - viss sāk jukt. Rokas un kājas neklausa, ausis nedzird, acis neredz un ķermenis paliek stīvs... cerams, ka būs labi.

Horeogrāfija, deja, dzīvā skaņa: Valērijs Olehno, Aldis Liepiņš, Antons Tkačenko, gaismas: Jānis Sniķers.

Skatītāji un kritiķi pēc izrādes noskatīšanās raksta: "Rekomendēju experimentāli instrumentālo dejas izrādi "Bez vadiem" @geatris. aizkustinoša un asprātīga, un -galvenais!!- lieliski fiziska," Maija Veide.

"Izrādei piemīt tīkama humora izjūta un jaunajos māksliniekos manāms liels enerģijas lādiņš. Tas nudien nav maz, ja meklējat sevī emocijas vai vienkārši vēlaties izklaidēties. No laikmetīgās dejas līdz "Blue Man Group" teatrālajām ēverģēlībām. No visa pa mazumiņam, " Jānis Hermanis.

"Īstas un gaismu dizaina saules pielietajā ĢIT mazajā zālē izskan "Bez vadiem" pēdējās skaņas un kustības, acu kaktiņā sazin no kurienes saskrien tāda kā aizkustinājuma, tāda kā laimes asara," Inta Balode e-žurnālā "Dance.lv".

Pareizās atbildes:

1. Kāds ir pareizais "Bez vadiem" nosaukums angļu valodā?
Wireless;

2. Cik personāžu vidū izrādē tiek risināti savstarpējie attiecību līkloči?
3;

3. Kāds pasākums notiks Ģertrūdes ielas teātrī dienu pēc "Bez vadiem"
izrādēm?

Misis Ģertrūdes vakars;

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!