29. oktobrī Ķīpsalas hallē notiks grupas Yes koncerts “The Yes Symphonic Tour” ietvaros. Šis koncerts būs īpašs ar to, ka pirmo reizi YES uzstāsies pasaules koncertturnejā kopā ar savu simfonisko orķestri.
Aptuveni divu stundu garajā koncertā grupa Yes kopā ar simfonisko orķestri atskaņos agrāko laiku populārākās dziesmas, kā arī jaunas kompozīcijas.

11. septembrī dienasgaismu ieraudzīja grupas Yes jaunais albums “Maginification”, kas tapis sadarbībā ar daudzas mūzikas balvas ieguvušo komponistu un diriģentu Leriju Grūpu (Larry Groupe), kas piedalījās mūzikas sacerēšanā, aranžēšanā un producēšanā.

Līdz šim vēl nekad neviena popa vai roka mākslinieka mūzikas tapšanas radošajā procesā nav piedalījies klasiskās mūzikas pasaules pārstāvis. Šis ir grupas 32 albums 32 gadu pastāvēšanas laikā.

Atskan fanfaras, konkurss ir noslēdzies. 386 cilvēki piedalījās sīvajā konkurencē par balvām. No tiem 97 atbildējuši pareizi, tādēļ, lai iepriecinātu pēc iespējas vairāk Yes fanu, CD un biļeti uz koncertu pasniegsim kā divas atsevišķas balvas.

Un tā, CD "Magnification" savā īpašumā iegūst:

Girts Gertsons (e-pasts sākas ar girts@...)

Biļeti uz Yes koncertu "The Yes Symphonic Tour" ietvaros iegūst:

Gunārs (e-pasts sākas ar Gunars.Bodnieks@...)

Apsveicam!

Informācija par to, kur un kā uzvarētāji varēs saņemt balvas tiks izsūtīta uzvarētājiem pa e-pastu.

Pareizās atbildes:

1. Par Yes firmas zīmi var uzskatīt pastiprinātu noteiktas instrumentu grupas izmantojumu viņu atskaņotajā mūzikā. Kādas?
Stīgu instrumentu

2. 1971. gadā grupas ģitārists Pīters Benkss izdarīja kaut ko tādu, kas turpmākos divus gadu desmitus kļuva par grupas “tradīciju”. Ko izdarīja Benkss?
Pameta grupu

3. Zināms, ka grupa kādu laiku bija sadalījusies divās daļās un katra no tām cīnījās par to, kura nesīs grupas vārdu. Kurā gadā tika izdots un kā saucās albums, kurš atkal apvienoja grupu?
“Union”/1991

4. Kuri divi albumi, izdoti vienā gadā, ieguva zelta statusu?
“Close To The Edge”, “Fragile”/1972

5. Kā sauca progresīvā roka vienību, kuru izveidoja vairāki bijušie Yes dalībnieki?
Asia

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!