Foto: Publicitātes foto
18. augustā Rīgas drosmes un prieka vasaras programmā Agneses Rakovskas radītā platforma "Zvaigznāja kubs" aicina bērnus, jauniešus uz dziesmu rakstīšanu Ēbelmuižas parkā. Pasākumā piedalīsies arī reperis ansis un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Kā "Delfi" atgādina mūziķe, radošā platforma "Zvaigznāja kubs" ir iespēja ikkatram izmēģināt savu talantu mūzikā. Bērni, jaunieši, kā arī vecāki un citi interesenti ir aicināti piedalīties dziesmu rakstīšanā, dziedātājas Agneses Rakovskas un "Zvaigznāja" jauniešu vadībā. Bundzinieks Edgars Viļums iepazīstinās ar dažādiem ritma instrumentiem, savukārt dziedātāja Sabīne Berezina dalīsies padomos, kā attīstīt savu balsi.

Pasākuma centrā būs mūzikas apskatnieces Aigas Leitholdes vadītas sarunas ar dziedātāju Katrīnu Gupalo, un reperi ansi. Abi mākslinieki ir sociāli aktīvi, iestājas par tēmām, kas skar plašas sabiedrības grupas. Kā tas atspoguļojas viņu mūzikā? Sarunā tiks skartas arī tādas tēmas kā vasaras hobiji un komiski atgadījumi no aizskatuves dzīves. Arī publika varēs iesaistīties sarunā, uzdodot jautājumus.

Pasākuma "Zvaigznāja kubs" mērķis ir bērnu un jauniešu auditorijai dot ieskatu mūzikas pamatos, piedāvājot diskusijas, meistarklases un brīvo mikrofonu pašizpausmei, lai mūzikā ieinteresētu arī tos, kuriem nav specifiskas izglītības. "Ticam, ka mūzika ir universālākā no visām valodām, kas vieno dažādākos cilvēkus," vēsta idejas autote.

Sadarbībā ar Lieni Šiliņu, arhitektūras biroju "NOONSOON" vadītāju, ir radīta īpaša pārvietojama "Zvaigznāja kubs" skatuve, kuras iekšienē būs iekārtota ierakstu studija.

Ieeja pasākumā bez maksas.

"Zvaigznāja Kubs" Ēbelmuižas parkā ir daļa Rīgas vasaras kultūras programmas, kas top ar Rīgas pašvaldības atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!