Foto: Jānis Porietis
Mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu audzēkņi aicināti piedalīties atlases konkursā, lai kļūtu par daļu no Latvijas Simtgades jauniešu orķestra, kas 24. jūlijā Dzintaru koncertzālē diriģenta Aināra Rubiķa vadībā spēlēs kopā ar Latvijā dzimušiem un pasaulē atzītiem mūziķiem kopprojektā "Dzimuši Latvijā", portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica.

Projekta "Dzimuši Latvijā" ietvaros tiks izveidots unikāls Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, kurā jaunie mūziķi varēs pilnveidot savas mākslinieciskās prasmes kopā ar pasaulslaveniem, Latvijā dzimušiem mūziķiem – Kristīni Opolais, Kseniju Sidorovu un Vinetu Sareiku. Katram no šiem māksliniekiem tiks piemeklēts jaunais mūziķis, ar kuru kopā viņi sniegs priekšnesumu.

24. jūlija koncerta programma tiks sagatavota Berlīnes Komiskās operas muzikālā vadītāja Aināra Rubiķa un Latvijā pazīstamu mūziķu vadībā meistarklasēs, mēģinājumos un vasaras nometnē. Muzikālā piedzīvojuma spilgtākos brīžus iemūžinās Latvijas Televīzija, bet koncertu tiešraidē translēs Latvijas Radio 3 "Klasika".

Pieteikumu iesniegšanas termiņš – līdz 16. februāra pulksten 12.00. Atlases konkurss notiks Spīķeru koncertzālē 26. un 27. februārī. Konkursantu vecums – no 13 līdz 19 gadiem.

Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Pieteikums jāiesniedz elektroniskā formātā, nosūtot uz e-pasta adresi konkurss@latvijaskoncerti.lv, kā arī oriģinālā papīra formātā konkursa dienā 26. vai 27. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!