Foto: Publicitātes foto
Ievērojot piesardzības un drošības noteikumus, mazākā formātā nekā pērn, šogad no 25. līdz 29. augustam Rēzeknes novada Lūznavas muižā jau otro reizi notiks Baltijas džeza festivāls "Škiuņa džezs". Festivāla mērķis palicis nemainīgs – veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību. Tāpēc līdz 30. jūnijam festivāla rīkotāji aicina aizpildīt pieteikuma anketu, tiek izsludināta pieteikšanās festivāla meistarklasēs.

Arī šī gada festivāla meistarklasēs aicināti piedalīties džeza mūzikas interesenti – mūzikas skolu un augstskolu studenti, topošie mūziķi un citi džeza entuziasti. Festivālā notiks meistarklases džeza mūzikas profesionāļu vadībā, vakaros paredzētas festivāla dalībnieku kopīgas džema sesijas, kā arī džeza mūzikas koncerti.

Pirmā Baltijas džeza festivāla "Škiuņa džezs" meistarklasēs piedalījās 24 dalībnieki, gūstot profesionālo pieredzi septiņu pasniedzēju no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadībā. Šī gada festivāla meistarklašu pasniedzēji arī pārstāvēs visas Baltijas valstis, meistarklasēs varēs pilnveidot profesionālo pieredzi pie Vitas Rusaitytes (Lietuva) – vokālu, Skirmanta Sasnauska (Lietuva) – trombonu un citus pūšamos instrumentus, Sīma Aimla (Siim Aimla, Igaunija) – saksofonu un citus pūšamos instrumentus, Aras Jaraljana (Ara Yaralyan, Igaunija) – kontrabasu, Viktora Ritova – taustiņinstrumentus, Denisa Paškeviča – flautu, saksofonu un citus pūšamos instrumentus, Arkādija Gotesmana (Lietuva) – sitaminstrumentus un Jāna Jānsona (Jaan Jaanson, Igaunija) – džeza ģitāru. Tāpat visās meistarklasēs varēs gūt improvizācijas un ansambļa saspēles prasmes. Meistarklasēm aicināti pieteikties arī topošie mūziķi, kuri spēlē citus instrumentus, lai papildinātu savas zināšanas un mācītos saspēli un improvizāciju ansambļos.

Lai piedalītos festivāla meistarklasēs, festivāla orgnizatori līdz 30.jūnijam aizpildīt pieteikuma anketu, kas atrodama Lūznavas muižas mājaslapā. Interesenti meistarklasēs var piedalīties gan kā aktīvie dalībnieki, gan brīvklausītāju statusā. Šogad dalībnieku skaits meistarklasēs ir ierobežots, tādēļ paredzama dalībnieku atlase.

Šī gada festivāla koncertu programmā gaidāma Denisa Paškeviča un Arkādija Gotesmana dueta programma "Dialogi", Sīma Aimla trio koncertprogramma, kā arī Lietuvas-Latvijas kopprojekta "Trombomania" koncerts.

Koncertu biļetes no 15. jūnija būs nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasē internetā, vietu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!