Foto: Lelde Gūtmane
Vēl tikai līdz 28. maijam mūziķi ir aicināti iesūtīt video pieteikums "Sansusī mūziķu kautiņu turnīra" otrajai sezonai, portālu "Delfi" informē organizatori.

Sākot no 28. jūnija, kultūrtelpā "Tu jau zini Kur" un citviet Latvijā norisināsies muzikāla cīniņi, kas priecēs mūzikas cienītājus ar astoņiem "kautiiņiem" trīs mēnešu laikā. "Katrs no šiem vakariem būs piepildīts ar mūziķu mērošanos spēkiem, kuros piedalīsies profesionāli un arī vēl studējoši mūziķi," raksta organizatori.

Ar šo turnīru rīkotāji nevēlas ierobežot mūziķus noteiktos instrumentos vai žanros. Gluži pretēji – šis turnīrs ir mūziķu iespēja meistarīgi pielietot savas tehniskās prasmes, muzikālo asprātību un skatuves šarmu, lai iekarotu skatītāju sirdis un balsis, kas turnīra uzvarētājam nodrošinās honorāru 1000 eiro apmērā, kā arī garantētu koncertu 2024. gada festivālā "Sansusī".

"Mūziķu kautiņu turnīrs" dod iespēju mūziķiem ne tikai demonstrēt savu meistarību un māksliniecisko asumu, bet arī realizēt sen iecerētas, neierastas mākslinieciskas idejas, kas nereti ir ārpus akadēmiskās mūzikas konkursu un koncertu normām, norāda rīkotāji.

Šī ir lieliska iespēja arī jaunajiem mūziķiem pieteikti sevi plašākai publikai un nonākt mūzikas profesionāļu redzslokā, kas var vainagoties jaunās radošajās sadarbībās. Turnīrs ir platforma, kurā mūziķi var droši eksperimentēt un pārkāpt ierasto žanru robežas.

Šīs spraigās, muzikālās cīņas katru reizi izšķirs piecas balsis - divi skatuves mākslas profesionāļi, viens nejauši izvēlēts tā vakara apmeklētājs, "Sansusī" un "Tu jau zini Kur" komandas kopējā balss, kā arī publikas kopējais balsojums vakara beigās.

"Sansusī mūziķu kautiņu turnīra" pirmajā sezonā uzvaras laurus plūca pianists Roberts Flaics, kurš turnīra garumā sacentās ar čellistu Marku Viļenski, perkusionisti Viju Moori, dziedātāju Ievu Paršu un koncertkolētāju Līgu Griķi. Starp pirmās sezonas dalībniekiem bija tādi profesionālie mūziķi kā pianisti Agnese Egliņa un Rihards Plešanovs, baritons Daniils Kuzmins, saksofonists Aigars Raumanis, trompetists Kristians Kalva, kontrabasists Toms Timofejevs, fagotists Edgars Karpenskis Allažs un citi mūziķi.

Mūziķi tiek aicināti iesūtīt savus video pieteikumus ar muzikāliem elementiem e-pastā kauslis@sansusi.lv līdz 28. maija pulksten 23.58.

Plašāka informācija par "Sansusī mūziķu kautiņu turnīra" norisi ir pieejama šeit, savukārt, ieskatu pagājušā gada turnīrā var iegūt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!