Foto: Publicitātes foto
No 21. līdz 22. maijam norisināsies tiešsaistes meistarklašu, lekciju un koncertu cikls un konkurss jaunajiem skaņas māksliniekiem "BURN_SLOW: Baltijas un Ziemeļvalstu skaņas un radio māksla garīgajai labklājībai".

Ķā informē pasākuma kuratores, projekta rezultātā tapušie skaņas mākslas darbi sacentīsies konkursā par apmaksātu dalību starptautiskā festivāla "PIXELACHE 2021: Burn___" tiešsaistes audio programmā.

Projektu organizē mediju mākslas organizācija "ASTE. Art, Science, Technology, Education" sadarbībā ar mākslas un aktīvisma festivālu "PIXELACHE" un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju "MPLab", ar Ziemeļvalstu Kultūras punkta (Nordic Culture Point) finansiālo atbalstu.

21. maija pēcpusdienā gan reģistrētiem meistarklašu dalībniekiem, gan citiem interesentiem būs pieejamas publiskas lekcijas un diskusija par skaņas lomu garīgās labklājības veicināšanā.

Skaņas māksliniece Krista Dintere runās par laika izjūtu un klausīšanās tehnikām, mediju māksliniece Maija Demitere iepazīstinās ar lēno mediju mākslu, bet mediju māksliniece Ieva Vīksne prezentēs biometrisko datu vadītas meditācijas tehniku. Ar prezentācijām uzstāsies arī meistarklašu vadītāji Jakobs Remins (Jacob Remin), Džons Grziniks (John Grzinich), Dereks Holcers (Derek Holzer) un Mantauts Krukausks (Mantautas Krukauskas). Festivāla "PIXELACHE" radošā direktore Laura Gustavsone (Laura Gustafsson, Somija) iepazīstinās ar festivāla 2021. gada tēmas "BURN___" koncepciju un vadīs paneļdiskusiju par skaņas un mākslas lomu garīgās labklājības veicināšanā.

Lekciju cikls 21. maijā pieejams ikvienam interesentam bez iepriekšējas reģistrēšanās šeit.

22. maijā reģistrēti dalībnieki varēs piedalīties meistarklasēs, ko vadīs skaņas mākslinieki Jakobs Remins (Dānija), Džons Grziniks (ASV/Igaunija), Dereks Holcers (ASV/Zviedrija) un Mantauts Kruskausks (Lietuva). Meistarklases iepazīstinās ar mediju arheoloģijas, audio meditācijas, telemātiskas skaņrades un skaņas telpiskošanas tehnikām, iedvesmojot Baltijas un Ziemeļvalstu jaunos skaņas skaņas māksliniekus veidot inovatīvus skaņdarbus festivāla PIXELACHE audio programmai. 22. maija programmas noslēgumā norisināsies meistarklašu vadītāju un dalībnieku skaņas mākslas performance, attālināti satiekoties un kopīgi improvizējot virtuālajā telpā tiešsaistē.

Projekta rezultātā tapušie 10 labākie skaņas mākslas darbi tiks atskaņoti somu mākslas un aktīvisma festivāla "PIXELACHE 2021: Burn___" audio programmā no 6. līdz 13. jūnijam.

Lai pieteiktos dalībai meistarklasēs, organizatori lūdz aizpildīt pieteikuma formu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!