Foto: Publicitātes foto
Rakstniecības un mūzikas muzejā, trešdien, 30. janvārī, plkst.17:30 notiks sarīkojums "Zvaigznītes zvaigznājs", kas veltīts slavenā karavīru ansambļa "Zvaigznīte" vēsturei, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

"Zvaigznītes" piecdesmitās jubilejas gada ieskaņā pasākumā varēs uzzināt par daudzu ievērojamu Latvijas mūziķu dienesta laiku padomju armijā, kompromisa meklējumiem starp oficiāli pieprasīto repertuāru un pašu vēlmēm, kā arī brīvdomības centieniem armijas apstākļos.
Ansambļa pirmā sastāva dalībnieki Ojārs Grinbergs, Jānis Zirnis, Māris Namnieks, Valdis Eglītis un Dmitrijs Bite stāstīs par ansambļa dibināšanu un darbības sākumposmu, dalību un uzvarām festivālos Liepājas dzintars un Tallinas džeza festivālā.

Sarīkojumā piedalīsies arī nākamo ansambļa sastāvu mūziķi Gunārs Freidenfelds, Vladislavs Juhņēvičs, Imants Zemzaris, Ēriks Naļivaiko, Andris Alviķis un Aigars Grauba.

Sarunā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par "Zvaigznītes" ietekmi uz mūziķu turpmāko dzīvi un karjeru, kā arī ansambļa nozīmi Latvijas mūzikas dzīves kopainā. Kā norisinājās mūziķu "iekārtošana" celtnieku bataljona ansamblī "Zvaigznīte"? Kādas bija attiecības ar padomju armijas komandieriem, kuru attieksme disciplīnas pārkāpumu gadījumā varēja mūziķiem ietekmēt pat visu turpmāko dzīvi? Kā muzikantiem dažādās situācijās izdevās uzspēlēt arī cenzūras aizliegtas dziesmas?

Pasākumu vadīs Ligita Ašme no Rakstbiecības un mūzikas muzeja.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!