Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 8. jūlijā, klasiskās mūzikas cienītāji aicināti apmeklēt starptautiskā festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" prelūdiju Rīgas Domā. Koncertā piedalīsies Galante kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju, klausītājiem piedāvājot vēl nebijušu koncertprogrammu - muzikālu eksperimentu -, kura laikā Rīgas Domā ieskanēsies tam neraksturīgi mūzikas instrumenti.

"Summertime" prelūdija sevī apvieno romantisma un baroka laika izcilāko mākslinieku J. S. Baha, G. F. Hendeļa, A. Vivaldi, R. Šūmaņa, K. Sensānsa, G. Mālera skaņdarbus.

"Šajos laikmetos cilvēki izcili spēja atspoguļot savas emocijas, ko īpaši iespējams izjust mūzikā. Katrs priekšnesums man būs emocionāls pārdzīvojums, kurā sev līdzi aicināšu klausītājus. Esmu pārliecināta, ka šīs koncertprogrammas laikā būs iespēja kļūt par liecinieku vēsturei, kas ierakstīta bezgala skaistās nošu rindās," stāsta Galante.

"Summertime – aicina Inese Galante" prelūdija ir festivāla ieskaņas koncerts, kad notiek atkalredzēšanās ar Galanti.

Savukārt festivāls "Summertime – aicina Inese Galante", norisinās no 11. līdz 17. augustam Dzintaru koncertzālē un šogad savus klausītājus priecēs ar jaunu koncertprogrammu, kas piedāvās eksperimentus ar šķietami nesavienojamu mūzikas žanriem, skanējumu, kā arī dažādu izpildītāju vecumu. Festivāls apvieno pilnu emociju gammu – Āfrikas mežonīgo ritmu, spāņu temperamentu, francūžu šarmu.

Biļetes uz visiem festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" tīklā.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" piedāvā Ineses Galantes fonds, kas ir izveidots ar mērķi organizēt dažāda mēroga koncertus un radoši mākslinieciskus projektus, muzikālās nometnes, meistarklases, koncertēt reģionos un pilsētās visā Latvijā, atbalstīt jaunos talantus - mūziķus, sniedzot viņiem iespēju attīstīt un realizēt savu talantu, bet jau atzītiem Latvijas māksliniekiem, kuri lielākoties uzstājas ārzemēs, palīdzēt regulāri sniegt koncertus arī savā dzimtenē. Tāpat fonds nodarbojas ar dažādu kultūras un labdarības projektu organizēšanu.

Fonda Goda padomē darbojas Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, goda patronese Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī mākslinieki Aleksandrs Antoņenko un Sergejs Jēgers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!