Foto: Kadrs no video

"Lielās mūzikas balvas" 2015. gada laureāta nominācijā "Gada uzvedums"– Ērika Ešenvalda lieldarba "Ziemeļu gaisma" pirmizrāde Kurzemē – Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars" notiks jau 12. augustā. Piedāvājam interviju ar komponistu un iespēju ieraudzīt dokumentālos kadrus no ziemeļblāzmas pēdu dzīšanas ekspedīcijām, kas pārtapa multimediālā simfonijā.

"Es pat nezinu, kā tas viss sākās. Ziemeļblāzmu redzējis nebiju, vajadzēja rakstīt desmit minūšu skaņdarbu korim, izdomāju, ka tas būs par ziemeļblāzmu. Aizbraucu aiz polārā loka Norvēģijas ziemeļos un, kad ziemeļblāzmu ieraudzīju, sapratu, ka ar 10 minūtēm korim nepietiks," atklāti stāsta komponists.

Vairākās ekspedīcijās gūtie iespaidi un emocijas bija tik spilgti, ka Ešenvalds radīja multimediālu simfoniju, kurā mūzika mijas ar dažādu tautu stāstiem par teiksmaino polārblāzmu. Izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, stāstnieki no tālienes būs kopā ar skatītājiem arī koncerta zālē Liepājā. Simfonija tiks atskaņota festivāla "Liepājas vasara" ietvaros, un pirmizrādē būs dzirdams Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!