Foto: Publicitātes foto

No 8. līdz 10. augustam Aknīstes pagastā notiks vēl nebijis muzikālais notikums - alternatīvs kamermūzikas festivāls "Sansusī", kurā trīs dienu laikā pļavā tā organizētāji piedāvās 16 dažādus pasākumus.

Festivālā viesosies tādi mūziķi kā operas solisti Ieva Parša, Sergejs Jēgers, ar speciāli šim festivālam gatavotu turku klasisko solo dziesmu un āriju koncertu Murats Karahans, ģitārspēles virtuozs Kaspars Zemītis, Lielās mūzikas balvas laureāti Ieva Ezeriete, Herta Hansena un Ēriks Kiršfelds un citi, muzikālas apvienības kā "Brokastis četratā" un "Undertango".

8. augusta un 9. augusta vakari noslēgsies ar gandrīz klasiskiem nakts koncertiem, kuros varēs izkustināt kājas dejās ar Jēkaba Nīmaņa orķestri un grupu "Big Al & The Jokers". Festivāla ietvaros notiks Andra Dzenīša opusa "Vīriešu dziesmas" baritonam (Armands Siliņš) un klavierēm pasaules pirmatskaņojums.

Festivāla programmā būs speciālas darbnīcas un pasākumi arī bērniem, kā Latvijas Leļļu teātra izrāde "Joka pēc alfabēts", īpašs vakara koncerts un Zīmējumu teātra izrāde.

"Radās ideja apvienot divu žanru festivālus - kamermūzikas festivālu, kuri parasti notiek vairākas nedēļas ar vienu koncertu reizi pāris dienās un telpās, un roka/popa festivālu, kuri parasti notiek nedēļas nogalē, ārā, ar plašu koncertu programmu, dzīvošanu teltīs un ballītēm līdz otrajiem gaiļiem.

Mūsu festivālā "Sansusī", kas atvasināts no franču valodas vārda sans souci (bez rūpēm, bez raizēm), mēģināsim apvienot spilgtākās kvalitātes no šiem abiem žanriem. Festivāls notiks augusta otrajā nedēļas nogalē, brīvā dabā atpūtas mājas "Susēja" teritorijā. Trīs dienu laikā notiks 14 koncerti un divas izrādes bērniem. Būs prieki gan pieaugušajiem, gan bērniem," portālam "Delfi" stāsta festivāla idejas autors, Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš.

Ar plašāku festivāla programmu iespējams iepazīties šeit. Festivāls notiks viesu mājā "Susēja", to rīko biedrība "Sansusī", biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!