Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 6. februārī, klubā "Nabaklab" ar grupu "Sanctimony", "F[ei]K", "ILLa" un "Zaķis" koncertu norisinājās mūzikas portāla "Alternative.lv" Gada balva, kurā tika suminātas aizvadītā gada aktīvāk strādājušās pašmāju grupas piecās nominācijās.

Balvu par 2014. gada labāko albumu saņēma ansamblis "Manta", savukārt grupa "Darrva" tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja "Momend" ar klipu dziesmai "Another Human Being", bet klausītāju balsojumā "Zelta bumbieri" saņēma apvienība "Jūdas graši". 

Portāla pārstāvji norādīja, ka 2014. gads Latvijas alternatīvajai skatuvei ir bijis īpašs ar vairākām apvienošanām, tāpēc unikāli šim gadam tika ieviesta nominācija "Gada atgriešanās", kur uzvaru guva grupa "Aurora". 

Tāpat "Alternative.lv" trešo gadu piešķir specbalvu personai, kas sniegusi ieguldījumu Latvijas skatuves attīstībā, ko šoreiz saņēma Ģirts Laumanis - studijas "Hodila records" saimnieks, kura pavadībā pie albumiem un dziesmām ir tikušas neskaitāmas pašmāju grupas. 

Kopumā Gada balvā piedalījās 95 grupas no kurām piecus finālistus katrā nominācijā noteica klausītāju balsojums. Uzvarētāji četrās no nominācijām tika noteikti, summējot pieaicinātas žūrijas pārstāvju balsojumu, ko veidoja Dambis no grupas "Inokentijs Mārpls", Edgars Āboliņš, Jānis Jansons, Deniss Denisenko un Uldis Rudaks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!