Tenors Andrea Bočelli augustā saņems 2009.gada Faraljoni balvu (Premio Faraglioni 2009) kā pasaulē visiecienītākais itāliešu dziedātājs, portālu „Delfi” informē „Makroconcert” pārstāvji.

Jau ziņots, ka 5.septembrī, neilgi pēc prestižās balvas saņemšanas, Andrea Bočelli viesosies Rīgā un uzstāsies Mežaparka lielajā estrādē kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

„Viņa spēcīgā un unikālā balss aizskar visdziļākās stīgas cilvēku dvēselēs,” sacīja balvas organizatori, paskaidrojot, kādēļ tā piešķirta tieši Bočelli.

Neredzīgais operdziedātājs saņems balvu svinīgā ceremonijā, kas notiks 25.augustā Kapri salā. Pasākumā piedalīsies arī Itālijas prezidents Džordžo Napolitano un citas prominentas personas.

Pirms balvas pasniegšanas klātesošajiem tiks demonstrēta dokumentālā filma par Andrea Bočelli muzikālo karjeru. Dziedātājs arī izpildīs vairākas dziesmas no sava repertuāra un atbildēs uz publikas jautājumiem.

„Tā ir cilvēku ticība man un viņu mīlestība, kas dod man spēku dziedāt un koncertēt visā pasaulē,” sacīja Andrea Bočelli, uzzinājis, ka izvirzīts prestižās balvas saņemšanai. „Ikreiz, kad es kāpju uz skatuves, mana sirds sitas straujāk un rokas kļūst aukstas gluži kā pirmoreiz uzstājoties... bet es pateicos debesīm, ka man dota privilēģija dzīvot mūzikā un mūzikai,” viņš piebilda.

Nesen Bočelli izdevis neapolitāņu mīlas dziesmu albumu „Incanto”. Savas karjeras laikā viņš sadarbojies ar pasaules izcilākajām balsīm – gan ar tenoru Lučāno Pavaroti un Itāliešu popzvaigzni Cukero, gan kanādieti Selīnu Dionu, gan britu dziedātāju Sāru Braitmenu, ar kuru kopā ierakstījis savu vispopulārāko dziesmu „Time To Say Goodbye”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!