Foto: F64

Latviešu diriģents Andris Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris šā gada "Grammy" ceremonijā ticis pie divām zeltītā gramofona statuetēm. Šis ir jau trešais gads pēc kārtas, kad Nelsons un viņa vadītais orķestris iegūst vienu no prestižākajiem mūzikas apbalvojumiem pasaulē.

Arī šogad Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris triumfējis kategorijā "Labākais orķestra sniegums" par 2018. gada vasarā izdoto albumu "Shostakovich: Symphonies Nos. 4 & 11". Tāpat šis darbs saņēmis "Grammy" kategorijā "Vislabāk producētais klasiskās mūzikas albumus".

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Nelsons saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10. simfonijas ierakstu, savukārt 2018. gadā "Grammy" orķestrim tika piešķirts par Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow – Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

Andris Nelsons ir pasaulē pazīstams un augstu vērtēts latviešu diriģents. Kopš 2014. gada viņš ir Bostonas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs. Savukārt 2018. gada sākumā ar īpašu inaugarācijas festivālu sākās arī Nelsona gaitas pie Leipcigas "Gewandhausorchester" orķestra kapelmeistara – mākslinieciskā vadītāja pults.

Jau ziņots, ka "Grammy" ceremonija notiek Losandželosā 10. februārī. Šogad uz uz prestižo balvu vislielāko nomināciju skaitu saņēmuši reperi Kendriks Lamārs un Dreiks. Lamārs izvirzīts balvām astoņās kategorijās, bet Dreiks nominēts "Grammy" balvām septiņās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!