Foto: Publicitātes foto

11. aprīlī Palladium koncertzālē uzstāsies "Example". Viņa performanci papildinās ilgstošā sadarbības partnera DJ Wire uzstāšanās. Šo abu mūziķu un producentu sadarbība sākās 2008. gadā, bet kopš 2011. gada viņi bieži uzstājas kopā.

Kā saka pats "Example" – īstajā vārdā Eliots Džons Glīvs (Elliot John Gleave) – , viņš sāka repot jau koledžas gados, jo īsti nav padevies neviens sporta veids, bet ļoti patikuši "Wu-Tang Clan" un "Snoop Dog".

Pēc kinorežijas studiju beigšanas Londonas Universitātē, viņš kādu laiku iesaistījās dažādos filmēšanas projektos, bet tad nolēma pievērsties
mūzikai.

Plašāku atpazīstamu "Example" sev nodrošināja ar otro studijas albumu "Won't Go Quietly", kas sasniedza 4.vietu Lielbritānijas albumu topā. Vēl populārāks kļuva viņa trešais albums "Playing In The Shadows", kura divi singli – "Changed The Way You Kiss Me" un "Stay Awake" – sasniedza ne tikai britu topa virsotnes, bet kļuva ļoti populāri arī citur Eiropā un Austrālijā (Platīna statuss). Par singlu "Changed The Way You Kiss Me", Example tika nominēts BRIT Awards balvai.

Līdz šim pēdējais Example albums "Live Life Living" iznāca šī gada jūlijā. Kādā intervijā mākslinieks atklāja, ka tā saturu ietekmējušas tādas grupas kā "The Prodigy", "Faithless", "Underworld" un "Chemical Brothers".

"Example" aktīvi sadarbojas ar virkni citu mākslinieku. 2011.gadā dīdžejs un producents Kelvins Harriss izdeva savu 3.albumu "18 Months". Tajā iekļautā kompozīcija Will be Coming Back ir kopdarbs ar "Example".

Liekot lietā filmu režisora iemaņas, "Example" ir uzņēmis vairākus klipus saviem sacerējumiem. Piemēram, filmējot materiālu dziesmai "What We Made", viņš apmeklēja Černobiļas atomelektrostacijas katastrofas skarto apvidu. Šokēts par tur redzēto, viņš teicis: "Nedomāju, ka kaut viens, kas šeit pabijis, varētu atbalstīt kodolenerģiju."

Acīmredzot kino joma viņam joprojām ir ļoti tuva, jo kādam Austrālijas medijam "Example" atklāja: "Ar mūziku plānoju nodarboties vēl gadus piecus un tad atkal pievērsīšos filmēšanai. Priekšroku dotu šausmu filmām un trilleriem."

DJ Wire – pilnajā vārdā Semjuels Vaiers (Samuel Wire) – karjeru sāka kā radio DJ un pamazām pievērsās arī producēšanai un kompozīciju sacerēšanai. 2008.gadā, laikā, kad viņš sadarbojās ar Chase & Satus, DJ Wire iepazinās ar "Example".

Rezultātā DJ Wire producēja vairākas "Example" albuma "Won't Go Quietly" kompozīcijas. Dažus gadus vēlāk viņš remiksēja "Kids in Glass Houses", "Liquid" un Elijas Gouldingas dziesmas. Viņa paša sacerējums "Tales From The Crypt" tika iekļauts "Snoop Dog" albumā "Throw Your Dubs Up". Kopš 2011.gada DJ Wire bieži uzstājas kopā ar "Example".

Biļešu iepriekšpārdošana no pirmdienas, 22.decembra plkst. 10:00, internetā un visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!