Foto: Publicitātes foto. Māris Briežkalns
Ar brīvdabas bezmaksas koncertu Stacijas laukumā, uz "Origo Summer Stage", 29. jūnijā plkst. 18.00 tiks atklāts ikgadējais džeza festivāls "Rīgas ritmi", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Atklāšanas pasākumā apmeklētājus un garāmgājējus pārsteigs saksofonists Dereks Brauns (Derek Brown), grupa “The Brag Pack” un trio “Cissokho – Br önnimann – Hason”.

“Dereks Brauns ir amerikāņu mūziķis – saksofonists, kurš savā daiļradē apvieno džezu, fanku, klasiku un popmūziku. Dereks Brauns vienlaicīgi spēlē, dzied un atskaņo bītboksam raksturīgo tehniku, tādējādi spēs aizraut un uzrunāt ikvienu. Grupa "The Brag Pack” ir dibināta Amsterdamā, un tajā ir apvienojušies mūziķi no četrām valstīm – Ungārijas, Polijas, Indonēzijas un Latvijas. Grupas sastāvā ir pieci dalībnieki, kuri izpilda oriģinālas kompozīcijas un improvizācijas. Šogad plānots visiem kopā izdot arī mūzikas albumu. Savukārt koncerta noslēgumā klausītājus priecēs muzikāla apvienība “Cissokho – Brönnimann – Hason”, kuras sastāvā ir mūziķi no Senegālas, Šveices un Izraēlas. Dalībnieki izpildīs afrodžeza stilā ieturētu mūziku. Koncerta apmeklētājiem būs unikāla iespēja redzēt retu mūzikas instrumentu – koru jeb afrikāņu arfu,” stāsta festivāla “Rīgas Ritmi” dibinātājs Māris Briežkalns.

Savukārt pēc “Rīgas ritmu 2016” atklāšanas, ceturtdien, 30. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 ikviens laukumā pie tirdzniecības centra varēs dzirdēt “Origo Summer Stage” džeza mūzikas izlasi, kurā ietvertas zināmākās džeza mūzikas melodijas. Kā arī visu vasaru ikviens ir aicināts apskatīt lielformāta brīvdabas fotoizstādi “Laikmeti mainās, džezs paliek. Džezs Latvijā”, kas veltīta izcilajam latviešu komponistam un pianistam Maestro Raimondam Paulam.

Festivāls “Rīgas ritmi” turpināsies līdz 2. jūlijam, piedāvājot gan augstvērtīgus džeza koncertus, gan meistarklases profesionāļiem un interesentiem. Precīza festivāla programma – “Rīgas ritmi” mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!