Foto: Publicitātes foto

Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars" sestdien, 13. augustā, ar džeza un blūza koncertu tiks noslēgts Liepājas mākslas forums, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Pirms koncerta no plkst. 19.10 klausītājus uz koncertzāles terases sagaidīs īpaša performance ar blūza stāstnieka Johny B Beast dalību, taču plkst. 20.00 Lielajā zālē vakars turpināsies kopā ar kolorīto mūziķi Rafaelu Resnigu (Raphael Wressnig) no Austrijas un apvienību “Latvian Groove”.

Kā uzsver festivāla rīkotāji, grupas sastāvs klausītājiem vakaru “padarīs neaizmirstamu”, jo Eiropā pieprasītākais “Hammond B3” ērģelnieks Rafaels Resnigs kopā ar Latvijas labākajiem mūziķiem jau ir pārbaudījuši savu varēšanu un pārliecinājušies par kopīgas improvizācijas spēku. Visi kolektīva dalībnieki ir pieredzējuši solisti un profesionāli sesiju mūziķi, kuri piedalījušies daudzos vietēja un starptautiska mēroga projektos – bundzinieks Artis Orubs, saksofonists Kristaps Lubovs un ģitārists Jānis ‘JohnnyHill’ Kalniņš.

Koncerta gaitā ar skaņdarbiem iepazīstinās pats solists – Rafaels Resnigs. Mūziķis dzimis 1979. gadā Grācā, Austrijā. Ērģeļu spēlei pievērsies jau 16 gadu vecumā un to apguvis pašmācības ceļā. Gadu gaitā, izstrādājot un attīstot savu individuālo stilu un meistarību, Rafaels ir izkopis robežu starp džezu un blūzu, veco un jauno, mūžīgo un mūsdienīgo, likumsakarīgi kļūstot par vienu no pieprasītākajiem “Hammond” ērģelniekiem ne tikai Eiropā, bet arī ASV. Pēdējos trīs gadus Rafaels Resnigs kopā ar leģendāro Džoui Defrančesko ir ticis nominēts kā labākais “Hammond” ērģelnieks prestižā džeza izdevuma “Downbeat” kritiķu aptaujā.

Profesionālo pieredzi un atzinību guvis, strādājot studijā un muzicējot dažādos sastāvos ar augstākās raudzes džeza un blūza izpildītājiem – Leriju Garneru, Oliveru Maliju, Džeimsu Armstrongu un daudziem citiem. Vadot neskaitāmus solo projektus un aktīvi piedaloties citu mūziķu ierakstos, līdz šim Rafaels jau ir izdevis un piedalījies gandrīz 50 albumu tapšanā. 2015. gadā Resnigs CD un vinila formātā izdeva trīspadsmito solo albumu “Soul Gumbo”. To visu mūziķis ir paguvis, vienlaikus sniedzot vairāk nekā 200 izcilus koncertus gadā.

Sliktu laikapstākļu gadījumā, pirms koncerta paredzētā performance notiks iekštelpās. “Liepājas mākslas forums” šogad norisinājās jau otro gadu, koncertzālē “Lielais dzintars” iezīmējot starpžanru sinerģiju. Septiņos notikumos klausītājiem tika piedāvāti kino un teātra vakari, klaviermūzika, opera, džezs, laikmetīgā māksla un citi notikumi.

Biļetes uz koncertu no 15 eiro var iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!