Foto: Publicitātes foto
Novembrī grupas "Dagamba" Facebook profilā tika publicēts video ar koncertierakstu skaņdarbam "Ode to Joy" (tulk.no angļu val. "Oda priekam"). Šis video rekordātri sasniedzis neticami lielu skatījumu skaitu, pie kam vairāk kā 10 000 Facebook lietotāji visā pasaulē uzskatījuši par savu pienākumu ne tikai izteikt atzinību, nospiežot "Like", bet arī dalīties un popularizēt video savu draugu lokā, tādējādi palīdzot grupai sasniegt arvien jaunu fanu loku.

Jauno mediju un sociālo tīklu eksperts, mārketinga speciālists Artūrs Mednis vērtē šādu cilvēku reakciju kā ļoti labu rezultātu. "Reti kurai organizācijai vai zīmolam Latvijā izdevies dabūt tik daudz "Shares"," komentē Mednis.

Šāda cilvēku rīcība mūsdienu sociālo portālu vidē vērtējama kā neparasta. Cilvēki arvien rūpīgāk izvērtē, kas ir tā informācija, ko viņi izplata no saviem lietotāju profiliem.

Novērojama tendence Facebook lietotāju vidū publicēt un tādējādi tālāk izplatīt mūzikas video vien tādā gadījumā, ja apmaiņā pret "Share" iespējams iegūt biļetes uz koncertu vai kādu citu saistošu balvu. Turpretim "Ode to Joy" ir unikāls ar to, ka katru dienu piedzīvo arvien jaunus "Share", kas balstīti tikai un vienīgi uz Facebook lietotāju pašiniciatīvu.

Skaņdarba aranžijas autors Valters Pūce neslēpj gandarījumu par cilvēku atsaucību: "Milzīgs prieks par šī video panākumiem globālajā tīmeklī. Jo sevišķi tāpēc, ka tas ir kā apliecinājums ļoti dziļam un spēcīgam vēstījumam - nav nozīmes, kāda ir mūsu tautība un kurā pasaules malā atrodamies, jo mēs visi esam vienlīdzīgi, spējam priecāties par vienu un to pašu skaņdarbu, kurš ir sarakstīts vairāk kā pirms 200 gadiem.

Šajā video piedalās turks, irānis, lietuvietis, ukrainis un latvietis, kopīgi veidojot maģisku priekšnesumu, kura pamatā ir aranžija par vācu komponista Ludviga van Bēthovena tēmu "Oda priekam"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!