Foto: Publicitātes attēls

Šī gada 9.-11. septembrī Kuldīgā pirmo reizi norisināsies klaviermūzikas festivāls "Kuldīga Piano". Festivāla centrālais uzstādījums ir parādīt klavieru skanējuma daudzveidību un mūsdienu spēlēšanas tehnikas. Festivālā skanēs dažādu žanru un laikmetu mūzika, kā arī to papildinās iedzīvotājiem pieejamas mākslas norises pilsētvidē, vienlaikus pārvēršot Kuldīgu par Eiropas klavieru galvaspilsētu. Tieši tādēļ pirmā festivāla laidiena galvenais notikums - itāļu pianista Fabrizio Rat tehno mūzikas koncerts uz akustiskā flīģeļa pasākumu norišu centrā "Vieta", portālu "Delfi" informēja festivāla pārstāve.

Fabrizio Rat ir klasiski apmācīts pianists, kurš nodarbojas ar improvizāciju un komponē mūsdienu mūziku. Kopš pusaudža gadiem viņš ir producējis elektronisko mūziku, pavadot dienas pie datoriem, sintezatoriem un bungu mašīnām. Visus studiju gadus Turīnas mūzikas akadēmijā viņš praktizējās kā deju mūzikas producents vairākās studijās, slēpdams savu sašķelto personību gan profesoru, gan dīdžeju priekšā. Fabrizio Rat atzīst: "Man vienmēr ir bijusi doma nodarboties ar elektronisko mūziku, pie kuras var dejot, tehno, ar akustiskajiem instrumentiem un īpaši ar klavierēm." Koncerta programmā Fabrizio Rat izpildīs oriģinālmūziku no albuma “La Machina”.

Festivālu ar savu solo koncertu Dunas kvartāla koncertzālē 9. septembrī atklās festivāla idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Dainis Tenis, kurš līdz šim zināms kā grupas "Dagamba" pianists, taču nupat arī izdevis savu pirmo solo albumu. “Mani pašu vienmēr interesējuši eksperimenti ar klavierēm - gan dažādi tehniskie risinājumi, kas iespējami uz šī instrumenta, gan stilu daudzveidība, kuru var panākt, izmantojot klavieru tembru. Doma un sapnis par festivālu ļoti dabiski izauga no vēlmes iepazīstināt cilvēkus ar klaviermūzikas daudzpusību. Gan savā oriģinālmūzikā, gan mūzikas grupās, kurās darbojos, man patīk sapludināt dažādu mūzikas stilu robežas, un arī šajā festivālā vēlamies pulcēt ļoti dažādu publiku - džeza mūzikas mīļotājus, ģimenes ar bērniem un pat reiva pasākumu cienītājus,” par festivāla programmu stāsta Dainis Tenis.

Savukārt sadarbībā ar restorānu “Bangerts” notiks Raimonda Petrauska solo koncerts “Dziesmas bez vārdiem”. Viņš izpildīs tautā zināmas melodijas no latviešu un ārzemju zināmākajiem skaņu celiņiem mūsdienīgās aranžijās. Biļetes cenā iekļautas trīs kārtu vakariņas. Galdiņu rezervācija uz šo koncertu pieejama restorānā “Bangerts”.

Festivāla ietvaros notiks arī jauno pianistu meistarklases, kā arī "pop-up" mūzikas un mākslas norises visā Kuldīgā. Programma tiks papildināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!