Foto: A.Ņikiforovs, no žurnāla "Lilit" arhīva
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 17. septembrī, notiks grupas "Menuets" līdervokālista Adriana Kukuvasa 65. gadu jubilejas koncerts "...Bet – dziesma dzīvo!", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Skatītājus iepriecinās Ieva Kerēvica, Emīls Ašmanis, Edgara Vītola jauniešu koris, grupa "Menuets" un, protams, pats gaviļnieks Adrians Kukuvass.

Šis būs pirmais Adriana Kukuvasa jubilejas gada notikums. Tieši šim koncertam tika meklētas un noklausītas daudzas dziesmas, kuras skan Latvijas radio staciju viļņos, lai tie būtu svētki visiem, gan māksliniekiem, gan klausītājiem – lai ar baudu un degsmi gribētos gan spēlēt, gan klausīties un dziedāt līdzi.

Koncertā skanēs iemīļotās Adriana Kukuvasa dziesmas "Krīt visbaltākie sniegi", "Atgriežoties", "Mīļotā", "Jūlijnakts" un citas. Neizpaliks arī citu autoru dziesmas, kuras izdziedāt kā Adrians nevar neviens cits. Pats mākslinieks saka: "Tās ir manas dziesmas, es esmu ar viņām saaudzis." Un tā tas tiešām ir. Gan "Menueta" izpildītās "Viņi dejoja vienu vasaru", "Femme Fatale", "Četri balti krekli", gan Imanta Pauras radītā dziesma "Piezvani man" un daudzas citas.

Viens no koncerta viesiem būs "Menueta" pirmais bundzinieks, bijušais skolasbiedrs un nu jau kā 48. gadus skatuves partneris Raimonds Bartaševičs, kurš dziedās vienu no skaistākajām Jura Kulakova dziesmām – "Kā man klājas". Tieši šim pasākumam Bartaševics esot iegādājies jaunu, viņa ampluā netipisku skatuves tērpu.

Daloties iespaidos par topošo jubilejas koncertu Adrians Kukuvass smejas: "Es svinu jubilejas – bet tās pusapaļās, apaļās izlaižu. Kā pirmo Dzintaru koncertzālē nosvinēju savu 55. jubileju, tagad 10 gadi apkārt un svinēsim kopā 65 gadu jubileju. Šajā koncertā būs lieliski dueti – es un Ieva Kerēvica, būs solo priekšnesumi – kā dāvana gan man, gan jums! Garlaicīgi nebūs nevienā mirklī, tas būs īsts muzikāls zvaigžņu lietus septembra vidū. Neiztiksim arī bez pirmatskaņojumiem, kuru skanējumu jau ir novērtējis Latvijas radio klausītājs. Vārdu sakot, visi tiek aicināti baudīt skaistus mirkļus un atcerēties iemīļotas melodijas, jo "... es esmu bagāts, man pieder viss, kas ar mani noticis...".

Biļetes uz koncertu "...Bet - dziesma dzīvo!" nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!