Foto: Publicitātes foto
Ar koncertu "Veltījums Čaikovskim" Dzintaru koncertzālē 30. jūnijā atklās festivālu "Artissimo", informēja Hermaņa Brauna Fonda direktore Inna Davidova.

Koncertā izskanēs visi nozīmīgākie Pētera Čaikovska skaņdarbi solo instrumentam ar orķestri, kā arī svinīgā uvertīra "1812. gads". Programma uz skatuves pulcēs mūziķus no četrām valstīm.

Davidova sacīja, ka sadarbība ar Tatarstānas orķestri sākās pirms diviem gadiem, kad mēnesi pirms festivāla sākuma bija nepieciešams atrast jaunu orķestri. Šogad viņi uzstāsies ar divām atšķirīgām programmām.

Pirmā koncerta programma 3. jūlijā būs veltīta klasiskajai mūzikai. Tajā tiks atskaņota Petra Rahmaņinova skaņdarbi. Šajā koncerta daļā muzikālu priekšnesumu sniegs vijolnieks Vadims Repins. Pēdējo reizi viņš Latvijā uzstājās pirms 30 gadiem. Šogad viņš izpildīs Ŗahmaņinova otro simfoniju.

Grupas instrumenti kopā sver vairāk nekā 200 kilogramus, jo bungu korpusam izvēlas īpaši lielus kokus, bet to membrānas īpašā veidā tiek izgatavotas no govju ādām.

Savukārt otrā programma 5. jūlijā būs veltījums Operetei. Koncertā uzstāsies arī dziedātāja Sonora Vaice. Koncerta operetes skanēs gan oriģinālvalodās, gan tulkojumos krievu valodā. "Operetēs ir ļoti svarīgi saprast katru vārdu, tie ir esence. Tāpēc labi, ka ir arī kvalitatīvi to tulkojumi, kuri arī tiks atskaņoti koncertā," sacīja Davidova.

Starp abām programmām 4. jūlijā īpašu priekšnesumu sniegs grupa "Taiko drummers of Japan". Davidova uzsvēra, ka pasaulē ir tūkstošiem Taiko grupu, līdzīgi kā jebkurā citā žanrā, taču šī grupa esot ļoti īpaša. Līdzās vairākiem albumiem, 2016. gadā grupa ierakstīja skaņu celiņu režisora Mārtina Skorsēzes filmai "Silence".

Savukārt 24. augustā festivālu noslēgs ''The Original Blues Brothers Band'' no Čikāgas. ''Tā ir grupa, kas pasauli apbur jau 30 gadus. Viņu šovi ir ļoti pārdomāti. Tajos mijas džezs, rokenrols un hiphops,'' stāstīja Davidova, uzsverot, ka grupa festivālos ir ļoti pieprasīta, tāpēc šāda koncerta organizēšana ir bijusi visai sarežģīta.
Kā ziņots, Festivālā "Artissimo", kas šogad norisināsies divos cēlienos jūnijā un jūlijā, kā arī augustā, notiks deviņi koncerti ar vairāk nekā 300 dalībniekiem.

Tāpat Hermaņa Brauna fonds turpina muzikālo filmu festivālu Jūrmalas Pilsētas muzejā. Tajā skatāmas dažādas filmas, sākot no animācijas līdz mākslas filmām, no operu līdz mūziklu ekranizējumiem. Filmas tiks demonstrētas bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!