Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 11. augustā, pulksten 19.00, Likteņdārzā notiks koncerts par godu 10 gadiem, kopš uzsākts tā Likteņdārza projekts, kurā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, pianists Vestards Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris atskaņos Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbus, latviešu simfoniskās mūzikas klasiku un īpaši šim koncertam rakstītus jaundarbus, ko komponējuši Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls.

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvis Mārtiņš Pučka, pie diriģenta pults būs koncerta idejas autors, LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga: "Šīs programmas kodols ir simfoniska tautasdziesma – gan klasiska, gan speciāli šim koncertam no jauna radīta."

Savukārt Rīgas Doma zēnu koris izpildīs Raimonda Paula tautasdziesmu apdares solistam, zēnu korim, klavierēm un orķestrim. Klavierpartiju šajā ciklā atskaņos Vestards Šimkus, savukārt solists būs Daumants Kalniņš.

Klasiskās mūzikas cienītāji novērtēs tādas latviešu simfoniskās mūzikas pērles kā "Skaisti dziedi, lakstīgala" no Jāzepa Vītola cikla "Septiņas latviešu tautasdziesmas orķestrim" un Tālivalža Ķeniņa simfonisko darbu orķestrim "Tautasdeja un fūga" Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sniegumā.
Savukārt Vestarda Šimkus jaundarbs klavierēm un orķestrim "Liktens vārti" un Raimonda Tigula jaundarbs orķestrim – simfoniskā poēma "Horizonts" – top kā veltījums Latvijas simtgadei un Likteņdārzam.

Koncerts notiks brīvā dabā, Likteņdārza amfiteātrī, un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzija un Latvijas Radio 1. Koncertu vadīs Latvijas Televīzijas žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!