Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 25. maijā, pulksten 19.00, koncertzālē "Lielais Dzintars" ar vērienīgu koncertu un konferenci pirms tam tiks svinēta leģendārā festivāla "Liepājas dzintars" 55 gadu jubileja, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

"Lielkoncerta pirmajā daļā, kurai dots nosaukums "Vilnis krastā", tiks godināti mūziķi, kuri savulaik bijuši uz festivāla skatuves, tikuši godalgoti, bet kuru vairs nav starp mums: Zdislava Romanovska, Ojāra Grīnberga, Mārtiņa Freimaņa, Nika Matvjeva dziesmas Jāņa Strazds vokālās grupas pavadījumā dziedās Olga Rajecka, Zigfrīds Muktupāvels, Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, Ivo Fomins, arī es pats. Savukārt koncerta otrajā daļā "Dzintars plaukstā" skanēs dziesmas no grupas "2 x BBM" repertuāra, Juris Pavītols spēlēs septiņdesmitajos gados tapušās dziesmas, arī slavenos "Vairogus", Vjačeslavs Mitrohins uz vienu vakaru uzburs grupu "Stroncijs" (1972), Ieva Kerēvica muzicēs kopā ar grupu "Spirit Shadows", ar kuriem viņa uzstājās 2002. gada "Liepājas dzintarā", būs arī grupa "Credo" un vēl daži skaisti un nopietni pārsteigumi," 25. maijā gaidāmo ieskicē lielkoncerta režisors un mākslinieciskais vadītājs Igo, gan atklājot, ka koncerta noslēgumā skanēs komponista Zigmara Liepiņa īpaši komponētā dziesma "Es būšu, ja tu būsi", kas tapa "Liepājas dzintara" jubilejas pasākumam 2006. gadā: "Šoreiz to atskaņos divi kori diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā. Manuprāt, tam vajadzētu būt ļoti vērienīgi!"

Igo arī atgādina, ka pirms koncerta pulksten 14.00 ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt festivālam "Liepājas dzintars" veltīto konferenci (tā notiks Ziemeļu atpūtas telpā, koncertzāles 3. stāvā), kuras pamattēmas būs "Festivāla "Liepājas dzintars" vēsture, kultūras un politiskais konteksts, mantojums, festivāla "Liepājas dzintars" estētika".

Foto: Publicitātes foto

"Šī būs lieliska iespēja apmēram divu stundu garumā dzirdēt gan faktus, gan arī emocionālas lietas un saprast, kas festivāls "Liepājas dzintars" bija par fenomenu, turklāt konferencē akcents tiks likts uz Liepājas mūzikas vēsturi. Galu galā, savulaik, kad šis festivāls notika, Liepāja uz vienu nedēļu pārvērtās par Latvijas mūzikas galvaspilsētu, un šis notikums pārkāpa Liepājas slieksni, kļūstot par Vissavienības nozīmes notikumu. Festivāls katru gadu uz nedēļu pārvērtās par revolūciju, kas iedeva "švunku" mūziķiem un ļoti augstu pacēla profesionālo latiņu," norāda Igo. Viņš arī atgādina, ka koncertzāles foajē būs skatāma festivālam veltītā izstāde, kurā varēs aplūkot grupām un mūziķiem piešķirtos diplomus un balvas, plakātus un citas trofejas.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!