Foto: Publicitātes foto
Debijas minialbumu (EP) "Ego" laidusi klajā jauna pašmāju psihedēliskā rokgrupa "Advanced Blue". Par godu EP iznākšanai grupas dalībnieki aicina uz koncertu, kas notiks peldošajā galerijā "Noass" 22. septembrī.

"Advanced Blue" debijas EP sastāv no viena jau izlaista singla – dziesmas "Noraujies" - un četrām citām, tikai koncertos dzirdētām dziesmām. EP "Ego" grupas dalībnieki raksturo kā "ceļojumu pa dažādajiem ceļiem, pa kuriem mūs vadā mūsu pašu prāts".

"Tie var būt gan patīkami, gan nepatīkami un reizēm izaicinoši, taču tiem jāiziet cauri, lai apzinātos un novērtētu vienu no svarīgākajiem instrumentiem dzīvē – ego," skaidro grupas dalībnieki.

EP ierakstīšanas process sākās jau aptuveni pirms gada, 2020. gada vasarā, kad pirmo melnrakstu grupa ierakstīja kādas Smiltenes vidusskolas aktu zālē. EP "Ego" tika ierakstīts dzīvā formātā, visiem grupas biedriem spēlējot reizē, tādējādi cenšoties sasniegt to enerģiju, kura ir iespējama tikai koncertos, komunicējot ar publiku. "Ego" dzirdamā versija tika ierakstīta pie Jāņa Kalvāna studijā Gateris un Edvarda Brodera "Broders Audio". EP miksēja Edvards Broders un masterēja Alberts Levics. Katrai dziesmai ir savs, individuāls vizuālais noformējums, kuros mākslinieks Mārtiņš Aizpurvs vizuāli interpretēja dziesmās dzirdamo un tas viss apvienojas EP vāka noformējumā.

"Baudiet un patiesi iegrimstiet mūzikā kā arī mācieties vārdus, lai koncertos turpmāk varam dziedāt visi kopā!" aicina grupas "Advanced Blue" dalībnieki Gustavs, Rūdolfs un Oskars.

EP prezentācijas koncerts notiks 22. septembrī pulksten 20. Ieeja tikai ar derīgiem Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!