Foto: Itar-Tass/Scanpix

Ar Pjotra Naļiča muzikālā kolektīva koncertu 1. novembrī koncertzālē ”Palladium” sāksies pasaules mūzikas festivāls ”Porta”, kas norisināsies no 1. novembra līdz 1. decembrim, portālu ”Delfi” informē festivāla organizatori.

Visa pasaules mūzikas festivāla "Porta" programma aplūkojama šeit.

Pjotrs Naļičs ir pirmais krievu mūziķis, kurš kļuvis slavens ar interneta starpniecību. 2007. gada pavasarī YouTube tika ievietots ar amatieru video kameru uzņemts mūzikas klips ”Guitar”, kurā nepazīstams glīts puisis samtainā tembrā ar slāvisku akcentu dziedāja ”I've never been clever, because need it never” - vienkāršu dziesmiņu ar lipīgu melodiju.

Šis ieraksts tika momentā pamanīts un dziedātājs – bijušais arhitektūras students no Maskavas Pjotrs Naļičs pavisam drīz ieguva titulu ”Pirmais dziedošais krievu interneta fenomens”, bet pats mūziķis par šo dziesmu saka: ”huligāniska, muļķīga dziesmiņa, kura pēkšņi visiem kļuva nepieciešama”.

Kopš 2007. gada rudens Pjotrs Naļičs sāka uzstāties koncertos – un kaut arī visas viņa dziesmas bija iespējams bez maksas lejuplādēt internetā, pirms viņa koncertiem dažādos Maskavas klubos biļetes tika izpārdotas jau divas nedēļas iepriekš.

Pjotrs Naļičs dzimis Maskavā, absolvējis Maskavas arhitektūras institūtu. 2006. gadā sniedza pirmo solokoncertu, 2007. gadā nodibināja muzikālo kolektīvu ”Peternalich”, 2008.gadā iznāca pirmais singls ”Pjotrs Naļičs un Ansamblis”. Šobrīd Naļičs ir iestājies Gņesinu Mūzikas akadēmijas vokālajā nodaļā.

Pjotrs Naļičs šobrīd ir iemīļots dziedātājs gan Krievijā, gan ārpus tās. Bet viņa pirmās dziesmas rekordu pārspēt vēl nav izdevies nevienam – YouTube klipu ir noskatījušies gandrīz seši miljoni interneta lietotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!