Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 26. augustā, plkst. 21.00 Liepājas pludmalē pie Pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem norisināsies festivāla "Via Baltica" noslēguma koncerts "Senās uguns nakts" kopā ar mūziķi Raimondu Tigulu, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Ik gadu augusta pēdējā sestdienā apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek rīkota "Senās uguns nakts", kad kopīgi tiek iekurti ugunskuri, lai parādītu Baltijas jūras valstu vienotību, atgādinātu sev un citiem par kopīgo vēsturi un kultūras mantojumu, kā arī vienkārši pieminētu jūru, kas mums visiem ir kopīga un sargājama.

"Senās uguns nakts" savu nosaukumu ieguva 1992. gadā, kad Somijas Turku apriņķī tika atdzīvināta šī senā tradīcija. Festivāls "Via Baltica" jau vairākus gadus šo nakti ir izvēlējies kā festivāla noslēguma koncertu, paralēli lielā ugunskura un gaismas alejas aizdegšanai aicinot pazīstamus un atzītus mūziķus.

Šogad par muzikālo atmosfēru rūpēsies latviešu mūziķis, komponists un producents Raimonds Tiguls. Mūziķis vairakkārt sadarbojies ar pašmāju un ārvalstu dziesmu tekstu autoriem, instrumentālās mūzikas izpildītājiem, Latvijā un pasaulē zināmiem solistiem un muzikālām apvienībām, kā arī ir vairāku teātra, televīzijas un kino filmu mūzikas autors. Tiguls ir arī viens no nodibinājuma "Pasaules mūzikas un mākslas fonds" iniciatoriem un dibinātājiem un projekta "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā" idejas autoriem. Par savu darbu viņš saņēmis vairākas Mūzikas ierakstu Gada balvas.

Koncerts ir bez maksas.

Kaut arī festivāla "Via Baltica" koncertu sadaļā pēc 26. augusta būs beigusies, līdz 31. augustam vēl joprojām būs apskatāmas festivāla izstādes. Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" Izstāde "Latvija 1939-1991: no okupācijas līdz brīvībai", savukārt galerijā "Romas dārzs" un Liepājas muzejā skatāma Latvijas un Lietuvas mākslinieu savienību atlasītā laikmetīgās mākslas darbu izstāde "Ceļš". Visās izstādēs ieeja ir bez maksas.

Festivālā "Via Baltica" jau septīto gadu satiekas izcilākie Baltijas valstu mūziķi un mākslinieki. Augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija "Baltijas ceļš", šis kultūras notikums ik gadu pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā, šogad arī Rudbāržos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!