Foto: Publicitātes foto

Ar singlu "Hades" jaunu abumu piesaka apvienība "Knudsen/Rudzinskis Space Big Band", kurā muzicē latviešu saksofonists Toms Rudzinskis un dāņu kontrabasists Kenets Dāls Knudsens.

Kā "Delfi" informē Rudzinskis, plānots, ka jaunais albums "Space Big Band" pie klausītājiem nonāks 22. oktobrī. Albums tiks publicēts sadarbībā ar Vācijas "Double Moon Records" un Nīderlandes "Challenge Records" ierakstu izdevniecībām.

"Knudsen/Rudzinskis Space Big Band" pirmais singls "Hades" iepazīstina ar gaidāmā albuma tematiku. 10 kompozīciju tematiskajā centrā ir Visums un mūsu zināšanas par to, no Galileo līdz mūsdienu SpaceX Marsa lidojumiem, kā arī visums un telpa mūzikā, ko pētīt ar mūsdienu džeza tehnisko, improvizātorisko un sadarbības pilno garu, stāsta Rudzinskis.

"Hades" ir Rudzinska vīzija par planētas Zeme veidošanos ap 4,6 miljardus gadu senā pagātnē. Tas arī spilgti piesaka latviešu saksofonista piecu kompozīciju devumu gaidāmajā albumā – izteiksmīgu, melodisku, tematiski saistītu ar Zemi, līdzās Knudsena ritmiski fokusētajiem kosmosa izpētes ceļojumiem.

"Space Big Band" klausītājus sasniegs 22. oktobrī ar atklāšanas notikumu tiešsaistē projekta mājaslapā spacebigband.com un "Facebook". Albuma pirmizrāde koncertā gaidāma jau 1. novembrī, Rudzinskim un Knudsenam uzstājoties kopā ar "Nordkraft Big Band" bigbendu Olborgā, Dānijā, kā arī 4. un 5. martā Bērlīnē, klubā "B-Flat". Koncerti Latvijā gaidāmi 2022. gada vasarā.

Albums ieskaņots Berlīnes skaņu ierakstu studijā "Blackbird Music Studio", piedaloties komponistiem un īpaši izvēlētam mūziķu sastāvam no ASV, Francijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Dānijas un Zviedrijas.
"Double Moon" izdevniecības dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Folkera Dīka vārdiem "šis nav tradicionāls bigbends, bet gan svaigs un mūsdienīgs džezs!"

Toms Rudzinskis ir viens no Baltijas inovatīvākajiem džeza komponistiem un izpildītājiem. Plašāku atpazīstamību Latvijā guva, saņemot Grand Prix dažādos konkursos, izlaižot "Zelta mikrofons" "Labākais džeza albums" nominētus albumus un rīkojot Rīgā iecienītus džeza koncertus un jam sesijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!