Foto: Publicitātes attēls

Ar krāšņu Andreja Osokina, Petra Laula, Vestarda Šimkus un Katrīnas Gupalo koncertu "Manai skolotājai" tiks atklāta jauna stipendiju fonda darbība, portālam "Delfi" pavēstīja Klasiskās mūzikas biedrības pārstāvji.

2016. gada 3. oktobrī pulksten 19:00 Rīgas Latviešu biedrības namā ar koncertu "Manai skolotājai" tiks atklāts Margaritas Tūnas stipendiju fonds Latvijas muzikologu, mūzikas vēsturnieku un klasiskās mūzikas menedžmenta studentu un pasniedzēju atbalstam. Studenti stipendijas saņems ne tikai par labiem panākumiem studijās, bet arī par aktīvu iesaistīšanos klasiskās mūzikas procesā, praktiski apgūstot koncertu rīkošanas pieredzi. Koncerti, ik reizi veltot tos kādam mūzikas skolotājam, turpmāk tiks rīkoti regulāri.

Pirmais koncerts "Manai skolotājai" tiks veltīts muzikoloģes Margaritas Tūnas piemiņai. Koncertu rīko Klasiskās mūzikas biedrība sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem, bet koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Margaritas Tūnas audzēknis diriģents Ilmārs Lapiņš.

Margarita Tūna (18.04.1930. - 27.12.2012.) visu savu mūžu veltīja klasiskās mūzikas popularizēšanai un bija ilggadēja Klasiskās mūzikas biedrības priekšsēdētāja. Savā bagātajā darba mūžā viņa ir bijusi mūzikas zinātniece, lektore, organizējusi koncertlekcijas, bijusi Latvijas Radio mūzikas redaktore, mācījusi mūzikas vēsturi Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā, bijusi Valsts Filharmonijas galvenā redaktore un daudzu izcilu mūziķu skolotāja. Pēc Filharmonijas slēgšanas viņa turpināja vadīt mūzikas lektorijus, nodibināja jauniešu mūzikas klubu, Krišjāņa Barona integrācijas biedrību, Sergeja Rahmaņinova Klasiskās mūzikas fondu un vēlāk – Klasiskās mūzikas biedrību, kura savu darbu turpina arī otrdien. Koncertu rīkošana bija viņas sirdslieta līdz pat 2012. gada 2.oktobra koncertam par godu starptautiskajai mūzikas dienai.

​Margaritas Tūnas audzēkņu un koncertu dalībnieku pulkā ir tādi ievērojami mākslinieki kā Maija Kovaļevska, Kristīne Opolais, Marina Rebeka, Raimonds Pauls un daudzi citi.

Arī pirmā koncerta "Manai skolotājai" mākslinieku – Andreja Osokina, Petra Laula, Vestarda Šimkus un Katrīnas Gupalo pirmos soļus uz skatuves sekmēja Margarita Tūna. Koncerta programmā – Ludviga van Bēthovena, Ferenca Lista, Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Morisa Ravēla un Kurta Veila mūzika, dziesmas no Edītes Piafas repertuāra.

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!